(FOTO in VIDEO) Dubioza kolektiv v Mariboru: Tu nihče ni normalen, pomagal ne bo niti Pfizer

29.08.2021 10:07
Bosanska glasbena senzacija Dubioza kolektiv je sinoči na Trgu Leona Štuklja zabavala množico, ki je do vztrajala do konca kljub dežju, ki je spremljal polovico koncerta.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koncert se je začel z imitacijskim nagovorom Zorana Jankovića. Foto: Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Energično, duhovito, lucidno in vedno drugače. Tako bi lahko opisali Dubiozine koncerte v Mariboru. Tokrat so začeli z govorom Zorana Jankovića "Maribor, de", ki ga je posnel radijski komik in imitator Jure Mastnak. Zatem so na oder skočili člani bosanskega kolektiva in že s prvimi takti dvignili občinstvo na noge. 

Slabi dve uri zabave ni prekinil niti dež. Foto: Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Dubioza tudi tokrat ni razočarala. Foto: Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Plesalo, skakalo in pelo je staro in mlado, bend pa nizal hit za hitom. Pri pesmi "Take my job away" se jim je na odru pridružil robot Ado Kilobyte. Pred "Himno generacije" je občinstvo od benda dobilo inštrukcije, kako peti melodijo. Nato je nekje na polovici koncerta pričelo deževati, a tudi to ni ustavilo ne benda ne energične publike. Proti dežju se je zaplesalo več plesov in pesmi, a ni pomagalo. Vodja benda, multiinstrumentalist Brano Jakubović je občinstvo pozval naj se objamejo. "Ste testirani? Lahko se objamete. Danes smo vsi pozitivni," je dejal.

Na koncu koncerta so se zvrstili največji hiti, kot so "Kokuz", "Blam", "No Escape" in "Brijuni". Pred slednjo je bend na odru razvil transparent Support Pekarna in s tem podprl KC Pekarno, ki jo mestna oblast želi izseliti iz njenih prostorov. Ob tem so zapeli znan napev "Politika je kurva".

Dubioza kolektiv v podporo mariborski Pekarni
Jon Knez

Po uradnem delu je sledil bis, na katerem so še enkrat odigrali pesem "Volio bih" in s tem zaključili koncert. Jakubović je po koncertu v zaodrju za Večer povedal, da je do koncerta mislil, da so Mariborčani "fini" ljudje in da bodo medicinska podjetja danes profitirala. "Vedno so mi govorili, da so ljudje v Mariboru fini in normalni, danes pa sem ugotovil, da so vsi budale. Tu nihče ni normalen. Eno uro dežuje pa nihče ne gre domov. Na ta način profitirajo samo farmacevtske firme, ker se bodo jutri prodajali antibiotiki zaradi prehlada. Pomagal ne bo niti Pfizer," je v šali dejal vodja kolektiva. Po koncertu so v zaodrju sprejeli vse premočene ljudi, ki so se tja napotili in se brez zadržkov pogovarjali in fotografirali z vsakim, ki je to želel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta