(FOTO) Eden najbolj vročih evropskih tipov je star komaj 23 let. Končane nima niti srednje šole

D.Ži
11.01.2022 10:31

Zadnje leto najbolj oblegani Italijan na svetu je te dni praznoval. Nedavno se je v javnosti prvič o zvezi razgovorila tudi njegova punca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pevec skupine Måneskin Damiano David že mesece meša glave oboževalkam in oboževalcem po svetu, zmaga na lanski Evroviziji je skupino čez noč izstrelila med superzvezde, pa tudi mediji od Rotterdama naprej pozorno spremljajo vsak njihov korak. Ognjeni Italijan je 8. januarja praznoval 23. rojstni dan, in čeprav se zdi, da o njegovem življenju vemo že vse, obstaja nekaj zanimivih podrobnosti, ki so javnosti manj znane.

I

Profimedia

Damiano se je rodil v Rimu in je kot otrok zaradi narave dela svojih staršev potoval po svetu z bratom Jakobom. Oče in mati sta delala v letalskih družbah, že kot fant pa se je seznanjal z različnimi kulturami. Do 17. leta je igral košarko, pred kratkim je v intervjuju dejal, da je prav košarka temelj discipline, ki jo v glasbi goji danes.

Profimedia

Ko je začel peti, je bil star šele šest let, v srednji šoli v Rimu pa je spoznal Victorio De Angelis in Thomasa Raggija, s katerima je kasneje ustanovil skupino. Damiano ni končal srednje šole, ker se je posvetil glasbeni karieri, pri tem so ga doma podprli. Na avdiciji za neko drugo skupino so ga sprva zavrnili. Måneskin so ustanovili leta 2016, najprej so igrali na rimskih ulicah, kasneje pa so končali na drugem mestu italijanskega X Factorja.

Profimedia

Prvi album "Il ballo della vita" je izšel leta 2018, lani pa je izšel njihov drugi studijski album "Teatro d'ira, Vol. 1". Po zmagi v Sanremu so odpotovali v Rotterdam in z zmago Evrovizijo pripeljali v Italijo. Skladba "Zitti e buoni" je postala ena največjih italijanskih uspešnic na svetu, skupina pa je doživela uspeh, kakršnega smo v preteklosti v povezavi z Evrovizijo le redko videli. Nastopili so celo kot predskupina kultnih The Rolling Stones.

Profimedia

Daminanovo srce je že dolgo oddano, saj je že več kot štiri leta v zvezi z italijansko vplivnico Giorgio Soleri, par pa se je lani zaročil. Čeprav sta glede svojega razmerja zelo skrivnostna, je znano, da živita skupaj. 

Profimedia

"Javno priznanje, da sva v razmerju, je bila najina zavestna odločitev. Razumem, kako veliko breme je biti v zvezi s priljubljenim pevcem, vendar sem zelo ponosna, da je Damiano moj fant. Je oseba, ki jo zelo spoštujem," je pred časom dejala Giorgia.

Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta