(VIDEO) Kurja polt! Dalmatinec v Slovenija ima talent šokiral s Plestenjakovo skladbo v brezhibni slovenščini

D.Ži
11.10.2021 07:50
Bil je popoln vrhunec zelo čustvenega večera, v katerem so solze tekle v potokih. Dino Petrić je pri sosedih že uveljavljen glasbenik, Slovenci pa smo se vanj zatreskali sinoči.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako srčno je Marjetka Vovk po nastopu objela Dina Petrića in razkrila, da je član njene glasbene družine. 
Pop TV

Zadeva očitno deluje v obe smeri. Ni daleč, kar so v množično spremljani hrvaški oddaji Supertalent navdušili člani slovenske skupine Polkaholiki, ki so dvorano na noge spravili z zimzelenčkom Miša Kovača, tokrat pa je v Slovenija ima talent gledalce odprtih ust pustil Hrvat. In to Dalmatinec. V nedeljo zvečer je na veliki oder slovenskih talentov stopil šarmantni Dino Petrić.

Pop TV

Roko na srce, težko bi rekli, da gre za novo glasbeno odkritje, saj mladi zvezdnik v svoji domovini velja za enega najboljših mladih vokalistov, mnogi Slovenci pa njegov talent in karizmo šele spoznavajo. Zadovoljen nasmeh, ki smo ga opazili na obrazu žirantke Marjetke Vovk, je dajal slutiti, da se Dino v oddaji ni znašel kar po naključju. Ko ga je objela, je razkrila, da je Dino del njene glasbene družine. 

Se vam je pevčev glas zdel nekam znan? Vino i noć in Sto života sta Petrićeva hita, ki si ju naši južni sosedje radi vrtijo na zabavah. Tokrat smo ga slišali peti v slovenščini, ki je iz njegovih ust zvenela zelo prepričljivo. 

Minula oddaja Slovenija ima talent je sicer bila precej solzava, saj so rdeča nit bile družinske zgodbe. Večer, ko so solze tekle v potokih, je sklenil prav Dino. Povedal je, da prihaja s Hvara, živi v Zagrebu in da je glasba njegovo življenje, saj živi od nje. Dodal je, da mu je Slovenija pri srcu, da smo Slovenci odprti, nasmejani in izjemna publika. A pravi šok se je zgodil, ko je začel prepevati. "Z grehi mojimi si ne maži svojih rok," je bil prvi verz, ki je razkril, da je Dino izbral pesem Meni dobro je Jana Plestenjaka. Prvič v zgodovini oddaje je Dalmatinec na slovenskem odru pel v bolj ali manj brezhibni slovenščini, ki je povsem navdušila žirante.

Njegova verzija Plestenjakove uspešnice je požela stoječ aplavz. Marjetka je po komentiranju stekla na oder in oddajo o družini zaključila s čustvenim objemom ter priznala, da Dina pozna in da je del glasbene družine Raay Music. Čestitala mu je za izjemen nastop. Po oddaji je Dino premierno objavil celo spot za svojo priredbo Meni dobro je. 

Pop TV

"Preplavila so me čustva, seveda sem stekla na oder in mu čestitala. Letos imamo v oddaji izjemne pevce, izjemne zgodbe in izjemne talente. Težke bodo odločitve, kako in kdo bo šel v polfinale. Vesela sem, da je Dino navdušil in zbral pogum, da je zapel v slovenščini," je povedala po šovu.

Dino je žirante skoraj vrgel s stolov. 

Dino zadovoljstva ne skriva: "Že dobro leto in pol imam možnosti predstavljati in izdajati pesmi tudi v Sloveniji. Na mojih koncertih Slovenci znajo peti moje pesmi in nasploh skoraj vse hrvaške pesmi. To se mi zdi neverjetno. Dal sem si izziv, narediti nekaj drugače, da se jim zahvalim in se na največjem odru v Sloveniji predstavim slovenski publiki v vašem domačem, slovenskem jeziku."

Osebni arhiv

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta