Spoiler leta: Kako je predsednik Pahor z enim stavkom ljubiteljem agenta 007 uničil veselje

19.10.2021 10:25
Če ne želite izvedeti, kako se konča film Ni čas za smrt, se Pahorjevemu profilu v širokem loku izognite.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Bondomanija se je s premiero filma Ni čas za smrt razmahnila po državi, se širila, rasla, vse je šlo kot po maslu, dokler ni nekdo netaktno razkril, kako se film konča. Medtem ko razprava o planinskem kodeksu v državi še teče, pa je nepisani kinofilski kodeks dokončno zlomljen. In zlomil ga je prvi med slovenskimi spletnimi influencerji - predsednik Borut Pahor. Če za hip njegovo politično udejstvovanje pustimo ob strani in se osredotočimo le na njegovo bleščečo spletno kariero, ki ji na Instagramu sledi izjemnih 128 tisoč sledilcev - ob čemer insta modeli, estradniki, vizažisti in lifestyle svetovalci zelenijo od zavisti -, lahko brez dvoma napišemo, da gre Pahorju nagrada za "spoiler leta". 

Predsednik države si je privoščil filmski večer. In ker ga lahko spremljamo med lahkotnim rekreacijskim tekom, veslanjem po Blejskem jezeru, sušenjem paprik in drugih prijetnih opravilih, je s sledilci delil tudi svoj kino utrinek. Dobro se je založil s pokovko, se zakril z masko in kapo s senčnikom ter se podal novi bondiadi naproti. Film ga je očitno precej posrkal vase in napeljal do zapisa, ki bi ga raje obdržal zase. Če si ne želite ubiti veselja in volje do filma, potem njegove objave s pokovko ne berite, saj v njej razkrije, kaj se na koncu zgodi z agentom 007. 

Njegovo objavo najdete TUKAJ, sami pa se odločite, ali jo želite prebrati. 

Jeza zaradi "spoilerja", kot v filmskem žargonu pravijo razkritim filmskim razpletom, je na njegovem zidu brezmejna. "A ste resni? Meni in mnogo drugim ste pravkar pokvarili celoten film", "Ko maš kolege, ki so šli v kino gledat in ne povejo nič, pol ti pa g. Predsednik spoila film... ata, to je šlo predaleč", "Gospod predsednik, menda veste da #spoileralert nič ne pomaga če ga zapišete po tem ko ljudje že preberejo spoiler, ne?" in "Morali ste uničiti konec, kajne, res vam hvala," je le nekaj jeznih komentarjev. Vsaj tistih, brez hujših žaljivk. "Če to ni zrelo za odstop, pol pa ne vem kaj je!!!!" vpije eden od komentatorjev. Jeza nad Pahorjevim razkritjem se širi in zajema tudi Facebook, kjer se je o predrznosti razpisal Matej Špehar, strokovnjak za družbena omrežja.  

Že res, da bi konec filma prej ali slej razkrilo tudi brskanje po spletu, a bi gledalci to počeli po lastni odločitvi, predsednik pa jih je z opozorilom #SpoilerAlert na koncu objave ujel nepripravljene. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta