Filmski izbor za depresivne, evforične in take z želočnimi težavami

4. Mednarodni filmski festival Kranjska Gora (KGIFF) med 27. julijem in 3. avgustom pod motom Pastirji dobrih zgodb prinaša bogato bero filmov, delavnice, koncerte, srečanja producentov, igralcev, režiserjev ...
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matjaž Javšnik. "Moja filmska izkušnja se je začela pri petih letih, ko sem gledal film General z Busterjem Keatonom v glavni vlogi."
Igor Napast
Matjaž Javšnik
Festival KGIFF je že v četrti izdaji. Iz leta v leto raste. Letos v sedmih dneh ponuja več kot 70 filmov pa tudi druge dogodke. Kako vam je uspelo najti nišo v relativno zasičeni filmskofestivalski ponudbi pri nas, in to z močno mednarodno udeležbo?

Zavedanje meja

Veliki festivali, kakršen je denimo v regiji sarajevski, so postali velik biznis in so, kot ste nekje dejali, izgubili možnost pristnega stika med mediji in filmarji. Vam to (še) uspeva?
Morda premalo vemo o vaši profesionalni predanosti filmu. Kdaj se je začelo? Z dansko študijsko izkušnjo? Nadaljevalo z uspešnico Zadnja večerja, kjer sem zadnjič doživela ploskanje med prizori v eni od nekdanjih mariborskih kinodvoran ...
Kako vabite goste v festivalsko Kranjsko Goro in kakšen je vaš koncept?
Miroljub Vučković
Tudi otroški del imate, letos se je začel z vašim kratkim filmom Eko Kekec. Lahko poveste kaj o nastanku tega dela?

Dokumentarec - najbolj okolju prijazen

Letos ste ob celovečercih uvedli še tekmovalni sklop dokumentarcev. Za slovensko kinematografijo zadnja leta zelo pomembno ustvarjalno polje, kajne?
Relativno veliko nagrad podeljujete - od vitrancev do nagrade Boštjana Hladnika in letos še ajdovsko deklico za ustvarjalke. V čem je smisel takega širokega nagrajevanja?
Kako pa vam v težavnih slovenskih kulturnopolitičnih razmerah in razmerjih uspeva finančno izpeljati tak zalogaj, kot je filmski festival?
Delavnice bodo vodili mnogi zanimivi domači in tuji ustvarjalci, tudi "naš" Ciril Horjak.

V fokusu letos ženske

Festivalom dajejo težo in mednarodni ugled tudi ugledni gostje. Letos ste jih neverjetno veliko privabili?
Financiranje, kajne?
Zelo pomembno je, da organizirate tudi posebni avtobus Ljubljana-Kranjska Gora, saj vemo, kako je s to zapleteno logistiko samo na relaciji Maribor-Ljubljana.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta