Bralci največje evropske evrovizijske strani so izglasovali zmagovalca Eme 2022. Ste presenečeni?

Denis Živčec Denis Živčec
19.02.2022 08:21

Medtem ko Slovenci čakamo, da se naš evrovizijski predizbor razplete, so se tujci že odločili, koga bi radi videli v Torinu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prihajata Anej in Rok po Emin skalp?
Adrian Pregelj

Eden največjih in najbolj iritantnih čarov Evrovizije je ta, da je nemogoče kar koli napovedati. Tudi največji poznavalci v svojih napovedih zmagovalcev pogosto zgrešijo, ko se združijo glasovi gledalcev in žirije, običajno nastane situacija, ki je ni pričakoval nihče. Seveda bi bilo dolgočasno, če bi zgolj čakali na razplet. Slovenci bomo svojega evrovizijskega predstavnika izbrali nocoj.  V zadnjih dneh je Wiwibloggs, največja evropska evrovizijska spletne stran, ki povezuje na tisoče oboževalcev z vseh koncev sveta, pripravila anketo. Kdo naj zmaga v finalu slovenske Eme? Glasovanje je medtem že zaključeno, kot kaže, pa se po mnenju evropskih "fanov" vse vrti okoli treh izvajalcev, zlasti pa okoli ene bratske dvojice. 

BQL sta s skladbo Maj namreč prejela 1232 glasov, torej kar 33,13% vseh glasov. Izjemna prednost. V komentarjih razberemo tudi, da se številni tuji oboževalci še dobro spomnijo, kako za las je zmaga na Emi bratoma Piletič ušla že dvakrat, nekateri menijo, da se jima je zgodila velika krivica.

Na drugo mesto so evropski poslušalci uvrstili duo LUMA s skladbo All In. Zbrala sta 991 glasov, oziroma 26,65%, Na tretjem mestu je July Jones s skladbo Girls Can do Anything. Namenili so ji 617 glasov, kar nanese 16,59% glasov. Celotne rezultate glasovanja lahko najdete TUKAJ

In kaj pravi YouTube? Število ogledov posnetkov polfinalnih nastopov seveda ne odloča o ničemer, je pa dober pokazatelj, komu je uspelo pritegniti več pozornosti in lansirati uspešnico. Situacija je podobna kot na Wiwibloggs, le še bolj radikalna. Skladba Maj v izvedbi BQL je nabrala že 211.654 ogledov. LUMA in All in se tudi tam držita zelo korajžno. Njun nastop na Emi Freš so si uporabniki YouTuba ogledalu  41 tistočkrat, polfinalni nastop pa je zbral 76 tisoč ogledov. Polfinalni nastop July Jones z Girls Can Do Anything je nabral 77 tisoč ogledov. 

Kakor koli že, odločitev bo nocoj v rokah gledalcev ter petih strokovnih žirij. In na Emi vendarle tekmuje 12 izvajalcev. Nič še ni odločeno. Torino 2022 čaka. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta