Adam, favorit Masterchefa Slovenija, razkril, zakaj tako velikodušno pomaga sotekmovalcem

D.Ži
22.04.2021 09:25
Prav mogoče je, da se bo ob koncu sezone pokal vrnil na Primorsko in to več kot zasluženo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Gregorič /Pop Tv

Nekako je že jasno, kdo je prvi veliki favorit za zmago v aktualni sezoni slovenskega Masterchefa. Prav mogoče je, da se bo ob koncu tekmovanja pokal vrnil na Primorsko. 47-letni Adam Šerc iz Ajdovščine iz oddaje v oddajo navdušuje s poznavanjem mednarodne kulinarike in zelo izpiljenim okusom, ki ga je celo strogi sodnik Bine Volčič označil za "mastertaste". Električar, ki obožuje čilije, je za uradno spletno stran oddaje v predstavitvi povedal, da je pravi hedonist. "Življenje uživam. Rad imam živali, naravo, ljudi, imam zemljo. Rad imam življenje. Sem radoveden avanturist, cenim zdravo kmečko pamet, zanima me ogromno stvari," se je opisal.

Nad kuhanjem ga je navdušila mamina knjiga Vse kuhinje sveta. Gledalce in sotekmovalce je presenetila tudi njegova požrtvovalnost, saj je brez zadržkov pripravljen z nasveti pomagati tudi največjim konkurentom. Ko so ga vprašali, katerega sodnika se najbolj boji, je odvrnil: "Strah me ni nikogar. Vse tri spoštujem, ampak brez strahu. Karakterno in miselno mi je najbolj blizu Bine Volčič."

O tem, zakaj tako neobremenjeno pomaga sotekmovalcem, so ga vprašali tudi v intervjuju na uradni spletni strani oddaje. "Nekaj je v vzgoji, saj nam je mama vcepila moralne vrednote, nekaj pa me je tudi življenje naučilo. Z leti sem prišel do spoznanja, da je v življenju pomembno le to, da si dober človek. Empatija do sočloveka je dandanes redka vrlina. Meni osebno pomeni več, če dam, kot če dobim. Največ mi pomeni, če lahko pomagam soljudem in jih osrečim. Tak sem. Pozitivnost, ljubezen, prijateljstvo, empatija ... To so vrline, ki so moto mojega življenja," jim je odgovoril. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta