Trikratni svetovni prvak ni bil cepljen, koronavirusu je pripisoval majhen pomen, pred dnevi pa je umrl

M.R.
22.12.2021 13:24

Belgijski kikbokser Frederic Sinistra je v 42. letu starosti umrl zaradi koronavirusa. Športnik ni bil cepljen in bil je borec proti vladnim ukrepom za omejevanje širjenja koronavirusa, ki mu je sam tudi pripisoval majhen pomen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

​Sinistrovo smrt je za belgijski medij SudInfo potrdil njegov trener Osman Yigin, prav on pa je svojega varovanca pripravil do tega, da je konec novembra po okužbi z virusom SARS-CoV-2 odšel v bolnišnico. 

Kikbokser je iz bolnišnice objavil nekaj fotografij in videoposnetkov, na katerih je ležal v postelji in težko dihal. Pozneje je bolnišnico zapustil na lastno odgovornost in se odločil, da se bo sam zdravil doma, kjer pa je v nekaj dneh umrl. 

"Vrnil se bom tisočkrat močnejši," je dejal v svoji zadnji objavi 13. decembra, tri dni pozneje pa je umrl. Imel je ženo in dva otroka. Po poročanju portala Vice je bil trikratni svetovni prvak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta