Šok za Đokovića in druščino: Koronavirus udaril med tenisači v Zadru

šr
21.06.2020 21:30

Kar bi moralo biti kot festival tenisa oziroma kar celega športa na Balkanu v boju proti koronavirusu, se je izrodilo v nočno moro za Novaka Đokovića in druščino na njegovi ekshibicijski seriji Adria Toura ob gostovanju v državah nekdanje Jugoslavije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Đorđe Đoković in Goran Ivanišević sta sporočila, da je finale odpovedan.
Reuters

Nocojšnji finale v Zadru med prirediteljem in prvim igralcem sveta ter Rusom Andrejem Rubljevom je bil odpovedan, ker je Grigor Dimitrov okužen s koronavirusom. "To je najboljša možna odločitev. Moramo paziti na zdravje. Vsi, ki so bili v stiku z njim, se bodo testirali. Jaz sem se pred tremi dnevi in sem bil negativen. Čakamo navodila pristojnih institucij," je dejal direktor turnirja in Đokovićev trener Goran Ivanišević.
Bolgar, ki je nastopil na turnirjih v Beogradu in na Hrvaškem ter igral košarko in nogomet z Đokovićem, Borno Čorićem, Marinom Čilićem ter drugimi, se na nočnih zabavah družil še s preostalimi spremljevalci karavane in obiskovalci, je v Zadru odigral le dvoboj s Čorićem in gladko izgubil. Zaradi slabšega zdravja se s Hrvatom po koncu dvoboja ni rokoval, nato pa je odpotoval domov v Monako, kjer je opravil test na koronavirus, ki je bil pozitiven. "Vsem, ki so bili v kontaktu z mano, želim sporočiti, naj izvedejo potrebne ukrepe in se testirajo. Žal mi je za vse hudo, kar bi lahko povzročil. Sem doma in okrevam," je prek družbenih omrežij sporočil Dimitrov.
{instagram}https://www.instagram.com/p/CBtKr9dA7wa/?utm_source=ig_web_copy_link{/instagram}
Sicer teniška serija že prej ni bila povsod po Evropi sprejeta z odobravanjem. Ravno nasprotno, nad Đokovićevim početjem so se najbolj zgražali Nemci, češ da deluje povsem v nasprotju z ravnanjem za omejevanje širjenja okužbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta