Janja Garnbret pred OI v Tokiu osvojila še Villars

STA, A.L.
03.07.2021 22:25
Janja Garnbret je zmagala na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Villarsu v Švici. Prva slovenska zvezdnica vertikale je vpisala četrto zmago v tej sezoni, kar je odlična popotnica za olimpijske igre v Tokiu, na katerih bo glavna slovenska kandidatka za zlato odličje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
USA TODAY

Od osmih finalistk tekme v Villarsu je bila polovica Slovenk. Vita Lukan je osvojila peto mesto, Lučka Rakovec in Mia Krampl, ob Garnbretovi druga slovenska predstavnica na OI, pa sta slovenske nastope v finalu zaokrožili na sedmem in osmem mestu.

Garnbretova je na tekmi zmagala z impresivno predstavo štirih osvojenih vrhov. Garnbretova je bila edina, ki je prevladovala v prav vseh treh krogih tekmovanja v Villarsu. V uvodnem krogu je osvojila vrhova obeh kvalifikacijskih smeri, v polfinalu je smer splezala od prvega do zadnjega oprimka. Z osvojenimi tremi vrhovi smeri, edina s takšnim dosežkom tako med ženskami kot moškimi, je napredovala v finale, v katerem je kot zadnja na startu osvojila vrh smeri za novo zmago.

Vrh je v finalu osvojila tudi Italijanka Laura Rogora, a je Garnbretovi pripadlo prvo mesto na podlagi boljše predstave v prejšnjih krogih. Italijanska predstavnica je bila druga, tretje mesto je pripadlo Američanki Natalii Grossman.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta