DP v odbojki: Podvig Mariborčanov v Ljubljani

Zmago Gomzi
23.04.2021 21:26
Odbojkarji Merkurja so v četrti finalni tekmi rezultat v zmagah izenačili na 2:2, v nedeljo ob 18.15 bo v Taboru odločilna tekma
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborski odbojkarji so sredi Ljubljane z zmago uspeli izničiti zaostanek v finalu odbojkarskega državnega prvenstva. Odločitev bo padla v nedeljo v Mariboru. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Potem ko je ekipa Merkurja Maribor v polfinalu državnega prvenstva odbojkarjev ostala brez huje poškodovanega Libijca Ahmeda Ikhbayrija, so se težave Mariborčanov nadaljevale tudi v finalnih obračunih proti ekipi ACH Volleyja Ljubljana. V tretji finalni tekmi v ekipi ni bilo obolelega Mihe Cafute in poškodovanega Jana Mulca. Da bi bila mera polna, je včeraj na četrti tekmi v ljubljanskem Tivoliju zaradi operacije na nogi manjkal še prosti igralec Alan Košenina. Namesto njega je priložnost za igro dobil Aljaž Herman.

Zdesetkane mariborske ekipe ni zapustil optimizem. Hrabro se je spoprijela s serijskimi državnimi prvaki, ki so v finalni seriji v zmagah vodili z 2:1. Z odlično predstavo so tekmo dobili s 3:1 (25:20, 16:25, 27:25, 25:22). Jutri ob 18.15 bo v dvorani Tabor odločilni obračun.

Ljubljančanom včerajšnji uvodni niz ni prinesel veselja, čeprav so ga začeli imenitno. Povedli so s 7:2 in 12:5. Toda v nadaljevanju so pobudo na igrišču prevzeli mariborski odbojkarji in pri 14:14 izničili prednost tekmeca, nato pa z odlično igro v polju in obrambi in po uspešnih napadih Roka Možiča in Alena Šketa nizali točko za točko ter niz dobili s 25:20. V drugem je bila igra izenačena do rezultata 14:14, ko so gostitelji začeli kaznovati napake Štajercev v polju, poleg tega so slednji slabo izvedli nekaj napadov. Ljubljančani so si priigrali pet točk prednosti in jo do konca niza še povišali.

Tudi v tretjem nizu so gostitelji narekovali ritem igre in ves čas vodili za nekaj točk. Pri 20:15 je kazalo, da bodo zlahka osvojili niz. A je Žiga Donik dosegel kar štiri točke zapored - dve z asoma - in gostje so znižali razliko na zgolj točko. Pri 22:22 so tekmeca ujeli, nato povedli 24:22, zapravili dve žogi za zmago v nizu, pri 26:25 pa je Filip Uremović z blokom dosegel točko za vodstvo v nizih 2:1.

​Mariborčani so sijajno odprli četrti niz, kot bi trenil so povedli 6:1. Toda pri vodstvu 10:6 je sledil zasuk, v katerem so gostitelji dosegli šest točk zapovrstjo za vodstvo 12:10, ko je njihovo serijo prekinil Možič in je sledil nov preobrat z vodstvom Mariborčanov 14:12. Štajerci so nadaljevanje tekme odigrali na visoki ravni, ves čas vodili za nekaj točk in tekmo mirno pripeljali h koncu.

"To, kar so dosegli naši fantje, je fenomenalno. Čeprav smo igrali zdesetkani, smo prikazali sijajno odbojko. Igrali smo tudi za tiste, ki so bolni in poškodovani. Izjemno smo veseli, z mislimi smo že na peti finalni tekmi," je žarel trener Merkurja Maribor Sebastijan Škorc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta