Avstralija pošilja Novaka Đokovića iz države, njegovi odvetniki naj bi se pritožili

M.R.
05.01.2022 22:37
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tako je Đokovića na letališču zaman čakal njegov oboževalc.

Reuters

Avstralija je zavrnila vizum srbskega teniškega igralca in branilca naslova na odprtem prvenstvu v Melbournu Novaku Đokoviću. Po več kot sedmih urah po pristanku letala, s katerim je v Avstralijo prispel Srb, je avstralski zdravstveni minister Greg Hunt sporočil, da Đoković ni ponudil zadostnih dokazov za vstop v državo in da ga bodo poslali domov. 

"Avstralska mejna policija bo nadaljevala politiko, da mora vsak, ki pride v našo državo, spoštovati pravila in zahteve za vstop v državo," so nekoliko kasneje oblasti pojasnile svojo odločitev. Đoković mora tako državo zapustiti v 24 urah od pristanka njegovega letala.

"Vizum gospoda Đokovića je bil izničen. Pravila so pravila, še posebej, kar zadeva naših mej. Nihče ni nad pravili. Naša močna politika na mejah je ključna za to, da ima Avstralija eno najnižjih stopenj smrtnosti zaradi covida, še naprej bomo pazljivi," pa se je na Twitterju oglasil še avstralski premier Scott Morrison

Avstralski novinar Clint Stanaway je zapisal, da Đoković ostaja v hotelu za karanteno, potekali pa naj bi že pogovori, s katerim poletom bi se lahko vrnil v Srbijo. Po poročanju medijev, naj bi njegovi odvetniki že pripravljali pritožbo na odločitev.

Đoković je v Avstralijo priletel v sredo ob 23.15 po lokalnem času. Najprej mu oblasti niso pustile, da bi zapustil letalo, po polurnem pregovarjanju, pa so mu dovolili, da je prišel v carinsko območje. Sprva so se pojavile informacije, da naj bi izpolnil napačen obrazec za vizum. 

Vučić govoril z Đokovićem

Z Đokovićem je po telefonu govoril srbski predsednik Aleksandar Vučić, ki je o tem objavil zapis na svojem Instagram profilu. "Pravkar sem zaključil telefonski pogovor z Novakom Đokovićšem. Načemu Novaku sem rekel, da ob njem stoji celotna Srbija in da se naše oblasti z vsemi močmi trudijo v najkrajšem možnem času končati maltretiranje najboljšega teniškega igralca sveta. V skladu z vsemi mednarodnimi pravnimi normami se bo Srbija borila za Novaka Đokovića, za pravico in resnico," je zapisal. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta