Župan Šoštanja Goličnik: Težje kot zgraditi oporne zidove in sanirati ceste je zaceliti in ublažiti stiske ljudi

R.R.
01.10.2024 15:00

Ob prazniku občine Šoštanj na osrednji slovesnosti podelili priznanja. Župan Boris Goličnik izpostavil pomen sodelovanja in skupnosti za uresničitev popoplavne sanacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dobitniki priznanj ob prazniku občine Šoštanj
Peter Vrčkovnik

Ob občinskem prazniku občine Šoštanj, na katerem so podelili priznanja in plakete za različna področja razvoja zaslužnim občanom, je župan Boris Goličnik izpostavil medsebojno sodelovanje, ki se je izkazalo za pomembno tudi po lanskih katastrofalnih poplavah. "Popoplavne sanacije smo se lotili resno in proaktivno. Rezultat je več kot 70 izvedenih projektov iz tako imenovanega predhodnega programa, intenzivno pa že delamo na projektih rednega programa. Nemalokrat slišimo pohvale številnih državnih institucij, koliko smo na tem področju že naredili, in da smo ena najbolj aktivnih občin pri obnovi po lanski ujmi. Želim se še enkrat javno zahvaliti vsem, ki so kakorkoli pripomogli k temu, da uspešno izvajamo te projekte. Poleg projektantov, nadzora in izvajalcev želim posebej izpostaviti svoje sodelavke in sodelavce na Občini Šoštanj, ki v to ob svojem rednem delu vlagajo ogromno truda," je poudaril. "Zavedam se, da je veliko težje kot zgraditi oporne zidove in sanirati ceste zaceliti in ublažiti stiske ljudi, ki ob vsakem deževju s strahom pogledujejo v nebo. Pri tem imajo škarje in platno v rokah drugi. Zdi se, da je zdaj vsaj konec negotovosti in lahko prebivalci na najbolj ogroženih območjih začnejo načrtovati svojo prihodnost drugje," je dejal župan. Spomnil je, da se je prenova šole premaknila v prihodnje obdobje s prenovo obstoječega objekta in izgradnjo nove stavbe v neposredni bližini za učence prve triade.

Dotaknil se je prestrukturiranja in povabil k aktivnemu vključevanju v procese odločanja. Občina je oddala prijavo za sofinanciranje izgradnje poslovne cone, ki bo omogočila razvoj novih delovnih mest in spodbujala lokalno gospodarstvo. Priznanje občine Šoštanj so ob prazniku, ob katerem so izpostavili skupnost in povezanost v njej, prejeli Vinko Pejovnik, Franc Skornšek in Kulturnica Gaberke, plaketo Občine Šoštanj Danica Sovič, Tomaž Slamek in Društvo rokometna šola Sebastjana Soviča, dobitniki županovih priznanj v letu 2024 pa so Aleksander Kavčnik, Simon Ogrizek in David Vidmar Čeru. Izpostavil je tudi najboljše dijake v občini v letu, to so Ambrož Sovič, Andraž Železnik, Neža Flis in Polona Strožič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta