Začenjajo s prenovo Mestnega stadiona Velenje. Kaj vse bodo pridobili?

Sanja Verovnik
04.10.2024 16:00

Obnova, ki bo trajala do maja 2025, vključuje povečanje števila sedežev in ureditev podpornih prostorov pod tribunami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako naj bi bil videti stadion v Velenju. 
Mov

V Velenju se pričenja obsežna prenova Mestnega stadiona Velenje ob Škalskem jezeru, ki bo trajala do maja 2025. Projekt vključuje povečanje števila sedežev in ureditev podpornih prostorov pod tribunami, kot so garderobe, sanitarije, fitnes ter sanitarije za invalide v pritličju. Prav tako bo v prvem nadstropju zgrajena VIP-tribuna in komunikacijski center. Glavni cilj prenove je izboljšati varnost in udobje obiskovalcev ter zagotoviti dostopnost za gibalno ovirane osebe.

Investicija je ocenjena na 1,1 milijona evrov, pri čemer je Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport RS prispevalo 500 tisoč evrov sofinanciranja. V letu 2025 se pričakuje dodatna finančna podpora Nogometne zveze Slovenije in Fundacije za šport. Zaradi zahtevnosti in obsega bo prenova stadiona izvedena v več fazah. V prihodnjih korakih je predvidena tudi izgradnja nove upravne stavbe. Mestni stadion Velenje je pomemben športni objekt, ki redno gosti večje športne prireditve in na njem trenira več kot 700 športnikov, predvsem nogometni klub NK Rudar Velenje ter Atletski klub Velenje. Stadion, ki je bil zgrajen v prejšnjem stoletju, je bil večkrat prenovljen, da bi ustrezal standardom za nogometna in atletska tekmovanja. Leta 2017 je bila obnovljena atletska steza, medtem ko je bila tribuna za gledalce nazadnje posodobljena leta 1992. Trenutno ima stadion kapaciteto za 2500 gledalcev. Projekt prenove ne bo le izboljšal pogojev za športnike, ampak bo tudi prispeval k večji prepoznavnosti Velenja na področju športa, saj bo omogočil organizacijo še večjih in mednarodno pomembnih športnih dogodkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta