zadnje objavljene

pogledi

več
Tej Gonza, direktor Inštituta za ekonomsko demokracijo in mladi raziskovalec Univerze v Ljubljani

mnenje

več

Celjsko

Velenje: Le en dan so lahko gledali avtobus na vodik

Rozmari Petek Rozmari Petek
23.11.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hse

V Šaleški dolini je bilo pred dobrimi petimi leti veliko hude krvi med Mestno občino Velenje in Termoelektrarno Šoštanj (TEŠ), ker slednja občini ni plačala obljubljene in s podpisom določene odškodnine v višini 750 tisoč evrov; občina in TEŠ sta ob podpisu odškodninskega sporazuma ocenila, da je toliko znašala škoda na infrastrukturi, ki jo je posredno povzročila gradnja bloka 6. Takratni župan Bojan Kontič je že napovedal tožbo TEŠ, nato pa so leta 2019 zadovoljno podpisali sporazum, po katerem bi TEŠ poskrbel za gradnjo polnilnice na vodik, občina bi pa kupila avtobuse na vodik.

A konec leta 2022 v Šaleški dolini ni ne avtobusov, ne polnilnice, ne denarja. Ob prej opisanem podpisu je bilo namreč dodano, da bo TEŠ v primeru, da projekta do konca leta 2020 ne bi mogli izpeljati, občini izplačal 600 tisoč evrov za kakšen drug projekt, ki bi pomenil izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev. "Vodikove tehnologije so projekt, ki smo ga delali pet let. Vmes je prišel covid, vmes se je zamenjala vlada, ki ni več podpirala projektov na vodik. Žal je ta projekt zastal," je minuli teden ob zajtrku gospodarstvenikov v občini opisal Iztok Mori, direktor velenjske občinske uprave. "Vmes nam je Evropska komisija že odobrila dva milijona evrov, dobili bi še tri milijone evrov iz našega Eko sklada. Čas se nam pa izteka. V prihodnjih mesecih bomo s TEŠ še enkrat sedli skupaj, da ugotovimo, v kateri fazi je projekt in kaj se da narediti," je opisal Mori.

HSE v novem projektu

V ponedeljek je avtobus na vodik, ki je svojo turnejo po Sloveniji začel v Tolminu, včeraj pa še v Celju, obiskal tudi Šaleško in se ustavil pred TEŠ. "Z demonstracijskim namenom se je ustavil v TEŠ, kjer skupina HSE v okviru razvoja vodikovih tehnologij načrtuje postavitev večjih proizvodnih kapacitet vodika, podprtih z novimi lokalnimi sončnimi elektrarnami," so sporočili iz HSE in ob tem niso z besedo omenili skupnega projekta z velenjsko občino. So se pa očitno priključili drugemu projektu: "Znanilec okolju prijazne brezemisijske mobilnosti je v Sloveniji na enotedenski turneji in je del spremljajočih aktivnosti projekta Severnojadranske čezmejne vodikove doline. Pri tem projektu skupina HSE sodeluje v vlogi vodilnega partnerja in TEŠ v vlogi tehnološkega partnerja." Pri tem so opisali, da projekt Severnojadranske vodikove doline predstavlja izjemno pomembno sodelovanje treh sosednjih držav ter konzorcija 34 partnerjev iz raziskovalne in institucionalne sfere ter industrije - energetike in transporta. "Cilj projekta je vzpostaviti okvir sodelovanja za spodbujanje energetskih rešitev in inovacij, ki temeljijo na vodiku, ter proaktivno uresničevanje Evropskega zelenega dogovora in Evropske strategije za vodik." 

"Spodbujamo prve, a velike korake proti začetku redne proizvodnje in uporabe vodika v večjih količinah," je ob tem dejal generalni direktor TEŠ dr. Viktor Vračar. "V TEŠ si že vrsto let nabiramo izkušnje z vodikom, saj ga z alkalno elektrolizo vsakodnevno že proizvajamo, za zdaj je sicer namenjen samo hlajenju generatorja. Energetska lokacija v Šoštanju ima velik potencial za izvedbo tovrstnih projektov z združitvijo večjih sončnih elektrarn in proizvodnje vodika tudi za potrebe medsektorske povezave energetike in transporta," je dodal Vračar in tako vsaj posredno omenil velenjski projekt, nič pa ni razpredal o tem, da bi po sklenjenem dogovoru z občino sami morali postaviti polnilnico vodika in slednjega zagotavljati po zmerni ceni (po podpisanem sporazumu naj bi bila cena za kilogram vodika med 4 in 6 evri; takšno ceno bi moral TEŠ zagotavljati vsaj deset let trajanja projekta, sicer se pozitivna zgodba ne bi izšla).

Pogovori zamrli

Kasneje je vendarle postalo jasno, da razširitve vodikarne in postavitve polnilnice TEŠ ni nikoli nameraval financirati sam, temveč je računal na nepovratna sredstva. A sami v primerjavi z velenjsko občino niso imeli nobenih obljub o sofinanciranju projekta. Po ocenah iz leta 2021 naj bi za postavitev vodikove infrastrukture za proizvodnjo, hrambo in polnjenje, ki bo z vodikom zmožna oskrbovati šest mestnih avtobusov, znašala nekoliko več, kot je ocenjena nabavna vrednost vozil, oziroma v razponu med 4 in 5 milijoni evrov. "TEŠ je doslej izdelal investicijsko dokumentacijo. V teku je tudi upravni postopek za spremembo OPPN. Ali bo za nameravano investicijo potrebna presoja vplivov na okolje, pa je v domeni odločitve ARSO. Vodikova infrastruktura bo v primeru realizacije projekta stala na vzhodnem delu območja TEŠ v bližini obstoječe vodikarne," je pred letom in pol opisal vodja omenjenega projekta pri TEŠ Jože Lenart. Od takrat se o tej temi iz TEŠ niso več pogovarjali.

 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?