Kdo so najboljši velenjski športniki?

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
05.04.2024 13:00

Na prireditvi Športnik leta v Mestni občini Velenje so razglasili najboljše športnice in športnike v tej občini v minulem letu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najboljši športniki in športnice v lanskem letu so dobili laskave naslove. 
Mov

V velenjski občini se že ve, kdo so si s svojimi dosežki v lanskem letu prislužili nazive najboljše športnice in športnika. Tako je športnica leta pričakovano postala Janja Garnbret iz Šaleškega alpinističnega odseka Velenje, med športniki pa je laskav naslov šel v roke Dinu Subašiću, članu Atletskega kluba Velenje. Za ekipo leta je bila razglašen Rokometni klub Gorenje Velenje, športnica invalidka leta je Diandra Bekčić iz Karate kluba Velenje, športnik invalid leta pa Gorazd Franček Tiršek, član Strelskega društva Mrož Velenje. 

Peter Demol, velenjski župan: "V Velenju smo ponosni na športne dosežke naših športnikov." 
Mov

Dermol: "Zaradi vas je naš svet boljši"

Velenjskim športnicam in športnikom sta za vrhunske uspehe čestitala velenjski župan Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik ter se jim zahvalila za vrhunske rezultate in predanost športu. "V lokalni skupnosti vas podpiramo in spodbujamo in vem, da smo kot skupnost tudi najboljši. Zaradi vas je naš svet boljši, lepši in naša družba bolj pozitivna. Vsak vaš uspeh nagradimo z aplavzom in zaslužite si iskreno zahvalo. Zahvaljujemo se vam za vse, kar počnete za promocijo Velenja in spodbujanje športa med mladimi. Vsi skupaj bomo naredili največ, kar je v naši moči, da boste imeli dobre pogoje za trening. Želimo vam veliko športnih uspehov, navdušenja in povezovanja," je na razglasitvi povedal Dermol. 

Razglašeni so bili tudi najboljši športniki v mladinskih kategorijah. Športnica mladinka je Sara Navodnik, članica Triatlon kluba Velenje, športnik mladinec Lovro Črep iz Šaleškega alpinističnega odseka Velenje, športnica invalidka mladinka Tonja Berložnik in športnik invalid mladinec Gašper Glušič (oba sta člana Plavalnega kluba Velenje). Športnica kadetinja Najya Hana Jukić, športnik kadet Miha Princl (oba člana Plavalnega kluba Velenje). Za športnico in športnika leta 2023 v neolimpijskih disciplinah pa sta bila razglašena Staša Lipnik in Dean Vukančič (oba člana Taekwon-do&Kickboks kluba Skala Velenje).

Priznanje za življenjsko delo Ograjenšku

Gorazd Hren, društvo ŠAO, Janez Debelak, SSK Velenje in Pia Cesar, Karate klub Velenje, so prejemniki priznanja športnim pedagogom, jubilejna priznanja za posameznike za delo v športu pa so dobili Peter Landeker, Taekwon-do&Kickboks kluba Skala Velenje, Slavko Škoflek, SSK Velenje in Zekija Tabaković, Karate klub Tiger Velenje. Priznanje za športne dosežke in sodelovanje pri razvoju športa v Mestni občini Velenje je dobil Dejan Vinčić, medtem ko je priznanje za življenjsko delo pripadlo Jožefu Ograjenšku, in sicer za predano delo v športu, prostovoljno delo in številne nagrade in priznanja ter za pomemben doprinos k razvoju športa v lokalnem, nacionalnem in mednarodnem okolju.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta