Celjski grofje, velenjska lokalna valuta ...

Asja Lednik
03.01.2019 15:27

Dosežki obeh mestnih občin na Celjskem na področju trženja (samo)podobe

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Niti v Celju ne more vsakdo postati grof, lahko pa jé kot grof. Celje:
Jan Štrukelj

Mestna središča si prizadevajo na različne načine privabiti ljudi, da jih obiščejo. Celje in Velenje imata službi za mestni marketing, ki skrbita za oživljanje mestnega jedra. Sicer pa je po besedah Tadeje Falnoga, referentke za mestni marketing v Celju, v Sloveniji preko 20 mest ali predstavnikov občin povezanih v neformalno združenje mestnih marketingov. V Celju ta deluje od leta 2011, v Velenju pa od 2015.

Krepijo sodelovanje z gostinci

Falnoga pojasni, da organizirajo in koordinirajo tudi Večerne nakupe, s katerimi vabijo k obisku trgovin v mestnem središču. V letu 2018 so se odločili za uvedbo novega komunikacijskega instrumenta - časopisa mestnega jedra Dobimo se v mestu, ki je letos izšel dvakrat. Namen je promovirati lokalne ponudnike. V zaključni fazi je izdelava spletne strani, ravno tako namenjene ponudbi v mestu, poseben poudarek na spletni strani pa je namenjen predstavitvi razpoložljivih poslovnih prostorov v starem mestnem jedru, o načrtih pove Falnoga.

Jan Štrukelj

Želijo mestno valuto

Tudi v Velenju služba za mestni marketing skrbi, da mesto živi. Na vprašanje, kakšni so njihovi dosežki v treh letih delovanja, Saša Sevčnikar, vodja kabineta župana, odgovarja, da med dosežke prištevajo "vzpostavitev blagovne znamke Lepi center, pod okriljem katere deluje mestni marketing, enkrat letno pripravimo akcijo Razvajaj se v mestu z ugodno ponudbo trgovcev in gostincev v mestnem središču in modno revijo, vzpostavili smo prireditev Promenada okusov, ustvarjamo dodatne brezplačne dogodke v mestnem središču, za dodatno praznično dogajanje v decembru smo uvedli Čarobno promenado. V Velenju imamo vsako leto več kot 1500 brezplačnih prireditev, koncertov, sestavili smo spletni koledarček dogodkov za pregled dogajanja v vsakem trenutku. Omogočamo pregled zasedenih prodajnih prostorov v mestnem središču za seznanitev s ponudbo - in praznih prostorov za potencialne interesente za nov lokal."

V Velenju pripravijo vsako leto več kot 1500 brezplačnih javnih prireditev.
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta