Vroči napitki za mrzle ročice: Znate pripraviti punč, ki prikliče snežinke?

Denis Živčec Denis Živčec
09.12.2020 06:00

Skodelice, polne ljubezni, ki ogreje ranjeno in utrujeno dušico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čarobni zimski napitek
Profimedia

Čarobni zimski napitek

Potrebujemo: rdeče pomaranče, rdečo grenivko, limono, ananasov sok, sok granatnega jabolka, sladkor za na rob kozarca

Pomaranče, grenivko in limono razpolovimo in temeljito iztisnemo sok. Nekaj limone narežemo na kolobarje in te prerežemo na pol. Ananas očistimo in ga sesekljamo v multipraktiku ali v sokovniku naredimo sok. Sadne sokove zmešamo v vrču. Robove kozarcev premažemo z limono in jih potem potisnemo v sladkor, da dobimo sladkorni rob. V vsak kozarec nalijemo mešan sok in ga okrasimo z rezino limone (ali pomaranče).

Karamelno mleko za ranjeno dušico

Potrebujemo: sladkor, mleko, malo tople vode, timijan in meto, cimet po želji

V kozici pražimo žlico ali dve sladkorja, da dobi svetlo rjavo barvo, karamelizira. Previdno zalijemo z malo tople vode (pazljivo, ker sladkor res močno reagira), mešamo in pokuhamo, dokler se sladkor v vodi ne raztopi. Nato prilijemo mleko, premešamo in pustimo prevreti. Za močnejši okus dodamo ščepec timijana in mete, tako nas ne le ogreje in pomiri, ampak deluje zdravilno ob dražečem jesenskem kašlju. Po želji mleku dodajte še ščepec cimeta.

Karamelno mleko za ranjeno dušico
Profimedia


Kakav za poredneže


Potrebujemo: zvrhano žlico kakovostnega kakava, ščepec mletega čilija, 0,5 dl sladke smetane, 1,5 dl mleka, ščepec cimeta, sladkor po okusu

Del sladke smetane stepemo, a naj ne bo preveč čvrsta. Mleko segrejemo in dodamo kakav, mešamo, da se povsem raztopi. Dolijemo tekočo sladko smetano, cimet in čili ter ponovno rahlo premešamo. Sladkamo po okusu. Na koncu dodamo stepeno sladko smetano, po želji lahko po vrhu potresemo še malo mletega čilija ali dodamo cimet. Za še boljši okus kakava lahko v njem raztopimo košček čokolade.

Kakav za poredneže
Profimedia

Punč, ki prikliče snežinke

Potrebujemo: črni čaj, pomarančni sok, pomarančni liker, rum, cimet in klinčke, rezine pomaranče in limone

Skuhamo močan črn čaj, v vodo, s katero bomo čaj zalili, dodamo cimet in klinčke. Ko čaj zalijemo z vrelo vodo, dodamo rezine pomaranče in limone ter pustimo stati 10 do 15 minut. Potem čaj precedimo ter dodamo liker in rum. Pri količinah se ravnamo po okusu, namesto likerja lahko dodamo tudi sveže stisnjen pomarančni sok. Seveda lahko punč tudi sladkamo.

Punč, ki prikliče snežinke
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta