Slovo od krzna: Izberite si depilacijo, ob kateri ne boste znoreli

Bonbon Bonbon
20.04.2021 06:00
Če že čez zimo zanemarimo depilacijo nog, pazduh in tako imenovanega bikini predela, si poleti tega ne bi smeli privoščiti, saj dlake niso ne higienične ne estetske. Danes poznamo veliko metod odstranjevanja dlak, a kljub vstopu v tretje tisočletje še nismo odkrili idealne - vsaka od metod ima namreč svoje prednosti in slabosti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Med najstarejše metode gotovo sodi puljenje odvečnih dlačic s pinceto, ki pa je, če jih imate veliko, precej zamudno opravilo. Ženske si verjetno še zmeraj najraje dlačice kar pobrijejo. Metoda je preprosta in hitra, učinkovita pa je le kratek čas, kajti dlake so le prirezane in kaj kmalu pokukajo na površje kože, ponavadi debelejše, temnejše in zato precej pikajoče. Britje pogosto spremljajo tudi vreznine in alergijske reakcije kože.

Profimedia

Depilacijske kreme in geli imajo podoben učinek kot britje, vendar nove dlake niso tako trde, kar je vsekakor prednost. Uporaba depilacijskih krem je enostavna in učinkovita, saj je treba počakati le nekaj minut, res pa je, da gre za izdelke, ki imajo ponavadi neprijeten vonj, dlak ne odstranijo enakomerno (zato pa tudi ne zrastejo vse hkrati, kar je dobro), obenem pa dražijo kožo. Na tržišču so posebni depilacijski geli, ki učinkujejo takoj, njihovo uporabo pa svetujejo kar pod tušem.

Po depiliranju z voskom, vročim ali hladnim, dlake zrastejo šele čez čas. Postopek je neprijeten, za mnoge boleč. Nove dlačice so sicer mehkejše, a se rade vraščajo v kožo, na novo depilacijo pa je treba počakati, da dovolj zrastejo, sicer jih vosek ne more odstraniti.

Profimedia

Zelo priljubljeni so postali depilacijski strojčki, ki so zelo učinkoviti, saj dlake zrastejo počasneje in so tanjše, koža pa ni poškodovana. Dlake se pogosto vrastejo v kožo, poleg tega pa je postopek za občutljivo žensko boleč ali vsaj neprijeten. Če si s strojčkom, primeren je predvsem za depilacijo nog, dlake redno depilirate, je bolečina zanemarljiva, koža pa je dalj časa gladka. Sodobni strojčki imajo protibolečinski nastavek in vgrajen sistem za hlajenje kože.

Skoraj trajno pa lahko nadležne dlake odstranimo z laserjem. Postopek učinkuje predvsem pri temnih dlakah, poleg tega ga je treba ponavadi nekajkrat ponoviti, so pa tiste dlake, ki še zrastejo, zelo tanke in oslabele. Lasersko odstranjevanje dlak je za zdaj še precej drago, strokovnjaki ga najraje opravijo čez zimo, saj depilirana koža ne sme biti izpostavljena soncu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta