Se lotevate razstrupljanja? Tako boste svoja jetra najhitreje okrepili in razbremenili

Oglasno sporočilo
16.02.2024 07:47

Pri razstrupljanju bomo uspešnejši, če si bomo pomagali s pegastim badljem, ki jetra obnavlja in ščiti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razstrupljanje zahteva tudi temeljito spremembo prehranjevanja. 
Profimedia
Pri razstrupljanju, čiščenju in obnovi jeter je prava izbira pegasti badelj. Za dnevno podporo in zaščito jeter izberite naravne kapljice brez alkohola, barvil in konzervansov.
www.soria-natural.si

Vsak dan smo izpostavljeni najrazličnejšim toksinom, ki utrujajo in zastrupljajo naš organizem. V telo prehajajo tako s hrano kot skozi kožo, sluznico in dihalne poti. Čeprav organi že sami odlično opravljajo razstrupljanje, je dobro, da jim pri tem vsake toliko časa pomagamo. Izbirajte živila z nizkim glikemičnim indeksom: sadje, zelenjavo in žita, zlasti polnozrnata. Izogibajte se industrijsko predelani hrani in krompirju. Beljakovine so ključni dejavnik pri izgradnji in obnavljanju mišic, nadzorovanju sladkorja v krvi in nazadnje tudi hujšanju, zato jih z jedilnika nikakor ne črtajte. Uživajte takšne z manjšim deležem maščob. Na primer posnete mlečne izdelke ter piščanca, purana, ribe, jajca in stročnice. Privoščite si tudi esencialne maščobne kisline, ki jih telo ne more izdelati samo, zato jih moramo vnesti s hrano.

A ko govorimo o razstrupljanju, moramo največjo pozornost nameniti našim jetrom. Ta so osrednji presnovni organ človekovega telesa in imajo pomembno vlogo pri porabi, shranjevanju in izločanju hranilnih snovi iz živil, ki jih zaužijemo. Poleg tega imajo še številne druge naloge, med njimi je denimo skrb za odvajanje strupov in preostalih škodljivih snovi, ki jih vnesemo v telo.

 

Pegasti badelj jetra ščiti pred strupi in obnavlja poškodovane celice jetrnega tkiva.
Profimedia

Jetra ščiti pred strupi in obnavlja poškodovane celice jetrnega tkiva, deluje tudi kot antioksidant; pri normaliziranju previsoke količine jetrnih encimov pomaga ohranjati normalno delovanje in zdravje jeter; varuje pred boleznimi jeter, cirozo in hepatitisom, zdravi različne jetrne težave zaradi čezmernega zaužitja alkohola ali zdravil, poškodbe zaradi virusov in strupenih snovi, poškodbe jeter kot posledice zdravljenja rakavih obolenj, ki nastanejo zaradi preobremenjenosti jeter. Uživamo ga tudi pri odpravi bolezni žolča (preprečuje nastajanje žolčnih kamnov).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.