To so leta, pri katerih so moški in ženske v postelji najboljši

D.Ži
08.04.2019 10:12

19-letniki lahko v postelji zdržijo dlje, a nimajo pojma, kaj sploh počnejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Verjetno ste že slišali, da ženske svoj spolni vrhunec dosežejo več kot desetletje za moškimi. A ena od priznanih seksologinj trdi, da moški in ženski libido niti nista tako zelo različna. Oba spola premoreta spolni nagon, ki pa je močno povezan tudi z zvezo, poslom in družinskim življenjem.
"Najboljše je obdobje med poznimi dvajsetimi in srednjimi tridesetimi, kar velja za oba spola," pravi dr. Nikki Goldstein. Prejšnje študije so pokazale, da so moški v polni spolni kondiciji, ko dopolnijo 19 let, ženske pa na to morajo čakati do 31. leta. "Dokler ste mladi, se bolj osredotočate na kariero in poskušate razumeti, kako deluje vaše telo. Ko se postarate, telo začne delati proti vam in takrat pride do zatišja. Zato obstaja zlato obdobje, v katerem se nič od tega ne dogaja," pojasnjuje seksologinja.
Tekom srednjih dvajsetih in tridesetih let ste dovolj stari, da dobro poznate svoje telo in telo partnerja. "Ženske bolje razumejo, kaj jim prija, vedo, kaj je potrebno za boljši seks, saj imajo v teh letih več izkušenj. 19-letniki lahko v postelji vzdržijo zelo dolgo, a v resnici nimajo pojma, kaj sploh počnejo," dodaja Goldsteinova. Moški dosežejo nov nivo spolnosti v tridesetih. "Čeprav po štiridesetem njihov testosteron začne upadati, postanejo pri ženskah bolj samozavestni," pojasnjuje.
Dokler ste mladi, imate več telesne moči, a seks - roko na srce - ni tako zelo dober. "Za večino ljudi seks postane boljši z leti," razmišlja Goldsteinova in dodaja, da je eden od razlogov za povečanje libida v zrelejših letih tudi to, da je seks takrat mnogo boljši. "Če je dober, si ga želite še. In to je bistvo vsega," zaključuje seksologinja v članku za Daily Mail.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta