Nikoli pozabljena princesa: Dianino srce bi bilo danes zlomljeno in to je razlog

Že 24 let je minilo, kar je v Parizu za posledicami prometne nesreče umrla kraljica ljudskih src, ki bi letos praznovala 60 let.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lepa mlada mamica. Avgust 1987. Diana, Charles in mali Harry na Majorki.
Profimedia

Čas beži, spomini ostanejo. Tudi na tragično noč, ki je užalostila svet, zlasti pa dečka, ki sta novico o mamini smrti izvedela med počitnicami v škotskem Balmoralu, tisoče kilometrov stran od nje. Neverjetnih 24 let je 31. avgusta minilo od smrti britanske princese Diane v prometni nesreči v Parizu. Pogreb svojčas najbolj znane in zasledovane ženske na svetu je šel v zgodovino, prizor njenih skrušenih sinov, ki sta pogumno korakala za njeno krsto skozi London, ostaja nepozaben. Hoja za mamino krsto je zaznamovala tudi Williama, ki jo je označil za "zelo dolg, osamljen sprehod", na katerem je skušal najti ravnovesje med princem in Williamom, "ki je samo hotel v svojo sobo in jokati".

Will William And Kate Honeymoon On The Scilly Islands?
Soon-to-be newly-weds Prince William and Catherine Middleton will spend their honeymoon on the Isles of Scilly, it has been claimed.

Although many details of their upcoming wedding - on 29th April at Westminster Abbey - have been revealed the honeymoon location still remains a secret.

Rather then celebrate in some far flung corner of the world, it has been reported that the pair will steal away instead to the Isles of Scilly.

It is a location that holds pleasant memories for William, who holidayed there with his parents Prince Charles and Princess Diana and brother Harry back in 1989.

He even visited before he was even born, with a heavily pregnant Diana pictured on St Mary's island on a visit in 1982.

The Isles of Scilly are made up of five inhabited islands - St Mary's, St Martins, St Agnes, Tresco and Bryher with a combined population of about 2,000.

They are situated about 28 miles (45km) south west of Land's End in Cornwall.

Tresco is the second largest of the islands and is administered for the crown by the Duchy of Cornwall, with the current Duke being William's father Prince Charles.

The island has been leased to the Dorrien-Smith family since 1834 and the original proprietor, Augustus Smith, built his home Tresco Abbey alongside the ruins of an old priory.

He also set about creating a garden that today is home to a world famous collection of plants from all over the world.

Tresco, which is car-free, also features the perfect honeymoon hideaway in the form of the Flying Boat Club.

This consists of a collection of 12 newly built cottages, each of which boasts tongue-and-groove and bleached wood detailing, local artwork and high ceilings.

Meanwhile, there is an exclusive bar and restaurant in nearby club house as well as a sw...,Image: 220265131, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Profimedia
Profimedia

Ostro sta obsodila tudi ravnanje fotografov ob njeni smrti. "Imela je zelo težke poškodbe glave, a je bila še živa," je dejal Harry. "A prav ljudje, ki so povzročili nesrečo, ji niso pomagali, ampak so fotografirali, kako umira na zadnjem sedežu," je dejal v dokumentarnem filmu. "Ne mine niti dan, ko si William in jaz ne bi želela, da bi bila še vedno tu. Sprašujeva se, kakšna mama bi bila sedaj, kakšno javno vlogo bi imela in kako bi bile stvari zaradi nje drugačne," je ob dvajseti obletnici njene smrti dejal Harry.

Bil je prvi šolski dan leta 1990 in Diana je sinova v novih uniformah pospremila do šolskega praga.
Profimedia

Šestintridesetletna Diana je umrla 31. avgusta 1997 v Parizu, leto dni po ločitvi od princa Charlesa, ko je s svojim ljubimcem, milijonarjem Dodijem Al Fayedom, malo po polnoči z mercedesom zapuščala hotel Ritz.

V zabaviščnem parku leta 1993. Sinovoma je poskušala, kolikor se je pač dalo, pričarati normalno, razigrano otroštvo.
Profimedia

Avtomobil, ki so ga na motornih kolesih zasledovali paparaci, se je pri visoki hitrosti zaletel v steber v podvozu blizu mostu Alma, nasproti Eifflovega stolpa, na severnem obrežju reke Sene. Al Fayed in šofer Henri Paul sta bila takoj mrtva, telesni stražar je utrpel hujše poškodbe. Kot se je izkazalo pozneje, je imel voznik v krvi močno povišano vrednost alkohola in je vozil veliko prehitro. Diano so reševalci s hudimi poškodbami glave prepeljali v bolnišnico, kjer je ob 4. uri zjutraj, po dveh urah operacij zaradi obsežnih poškodb prsnega predela, umrla.

Sprta in odtujena, a spomin na mamo ju bo vedno vezal. Ob 60. rojstnem dnevu sta ji Harry in William postavila spomenik.
Profimedia

Kakšno bi bilo njeno življenje danes, lahko le ugibamo, vemo pa, da bi njeno srce bilo zlomljeno, ko bi videla, kako sprta in odtujena sta njena ljubljena sinova. Prvega julija sta ji ob 60. rojstnem dnevu postavila spomenik, se nekajkrat zaigrano nasmehnila v kamero in odšla vsak svojo pot. Diana bi danes bila babica petim vnukom, Harryjeva hči nosi celo njeno ime, morda bi medtem končno našla tudi srečo v ljubezni.

Diana in Harry. Ljubek utrinek, ko je družina leta 1986 gostovala v poletni rezidenci španske kraljeve družine na Majorki.
Profimedia

"Spomniva se njene ljubezni, moči in značaja. Kvalitet, zaradi katerih je bila sila za dobro v svetu, ki je nešteta življenja spremenila na bolje," sta letos ob maminem rojstnem dnevu dejala William in Harry.

Božična voščilnica 1987. Neki povsm drugi časi. Kljub vsem demonom in skokom čez plot sta Diana in Charles poskušala prodati pravljico o srečni družini.
Profimedia
Močna vez je bila med Diano in Harryjem. Leta po njeni smrti je poiskal pomoč psihoterapevta.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta