Naša bivša vrhunska športnica spregovorila o najtežji bitki v življenju: "Nisem si želela priznati, da sem zbolela"

D.Ži
16.04.2024 10:16

Alenka Bikar je nekoč s svojimi športnimi uspehi navduševala svet, danes pa s svojo zgodbo vliva pogum tistim, ki jih je doletela bolezen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alenka Bikar pravi, da je postalo lažje, ko se je s stanjem sprijaznila. 
Robert Balen

Življenje včasih prinese tudi neverjetno težke preizkušnje, težje od katerekoli tekme. To je na lastni koži izkusila tudi naša nekdaj zelo uspešna atletinja Alenka Bikar, ki se je pred leti morala soočiti z diagnozo, ki ji je dobesedno spodnesla tla pod nogami. Zbolela je za boleznijo, ki se imenuje neuromyelitis optica, ni mogla več hoditi.

"Moj cilj je bil, da shodim in da pretečem tistih 200 metrov."
Robert Balen

Gre za avtoimunsko bolezen, pri kateri pride do vnetja hrbtenjače. Čeprav ji danes gre dobro, še vedno ni povsem okrevala. O svoji neizprosni bitki danes zelo odkrito govori, saj želi s tem pomagati drugim, ki jih je doletela podobna usoda. 

Alenka Bikar na poletnih olimpijskih igrah v Atenah leta 2004.
Igor Napast

"Mogoče se kdo najde v tej zgodbi in mu pomagam na ta način, kako se da z neko borbo, voljo tudi to premagati. Seveda ob podpori celotne zdravstvene ekipe. Na začetku je o tem težko govoriti, tudi meni osebno je bilo težko, ker si nisem želela priznati, da sem zbolela. Potem pa se s tem spopadeš in sprijazniš in je lažje. Moj cilj je bil, da shodim in da pretečem tistih 200 metrov. Ja, hodim in tečem 200 metrov. Ta tek je na pol, ampak je, z bolečinami, ki so prisotne," je nekdanja športnica povedala v pogovoru z Bernardo Žarn v oddaji Nedeljsko popoldne na TV Slovenija. Še eno navdihujoče dejanje bivše atletinje, ki je nekaj časa bila tudi poslanka državnega zbora. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta