Modni oblikovalec David Hojnik o nekem čudnem letu: Ljubezni in obleke ti ne morejo vzeti

O nekem čudnem letu s čudno diagnozo je iz domače postelje sredi decembra misli strnil modni oblikovalec David Hojnik, DH Fashion.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni arhiv

Leto pričakovanj. Leto presežkov. Prelomno leto 2020. Kaj vse smo si obetali lani ob tem času. Tudi sam sem verjel, da bo 2020. najpomembnejše. Številke nam v življenju pogosto kažejo pot. Pa naj bo to pot do zvezd, do ljubezni ali do davčne olajšave.

Kdaj sem v resnici ugotovil, da leto 2020 ni, kar sem pričakoval? Začelo se je obetavno, vstop v novo desetletje smo pospremili s spektakularno zabavo in nič drugače ni bilo v mojem ateljeju. Stranke so se vrstile, hitel sem s pripravo maturantskih oblek in uresničevanjem otroških sanj o princeskah in princih vsaj za eno noč. Čast izdelati tako pomembna oblačila je navdihujoča. A kaj, ko se je iz nekega čudnega razloga svet naenkrat ustavil. Za 14 dni. Premnogo novodobnih Pepelk letos ni doživelo svojega trenutka. Prelestne bleščeče kreacije so pospravile v omaro, vrniti se v izgubljeni čas žal ne gre.

{api_embed_photo}613863{/api_embed_photo}

In minevalo je 14 dni, kot jim ne bi bilo konca, a sem z zanosom ustvarjal za poletno poročno sezono, češ, zagotovo bo usoda čudovitih številk na njihovi strani. Leta so to načrtovale, njihove sanje morajo le še oživeti. Neveste so najbolj hvaležne stranke in spremljati jih ob načrtovanju sanjskega dneva je čarobno. Sploh ko ti je zaupana najpomembnejša stvar s poročne slike: obleka. Njena, njegova, v vsakem primeru postaneš del njune zgodovine. Sredi poročne zasanjanosti sledi opomnik: poroko zmanjšajo, drugo odpovejo, tretjo prestavijo za nedoločen čas. Toliko čustev in občutkov. Jeze, žalosti, razočaranja. Pa vendar - ljubezni in obleke ti nihče ne more vzeti, ali pač?

{api_embed_photo}613862{/api_embed_photo}

V zraku tesnoba, a z marljivo ekipo izpeljemo še en izjemen projekt. Po dolgem procesu ustvarjanja koncepta je največje zadoščenje dober končni izdelek in seveda zadovoljen naročnik. Sploh če gre za najbolj mehurčkasto zgodbo v modni preobleki. Kakorkoli obrneš, z lepo obleko in kozarčkom penine lahko ustvarjamo najlepše trenutke. In ustvarjali bi jih še več, a se iz nekega čudnega razloga spet vse ustavi. Za 14 dni.

In tako traja, 14 dni, življenje pa teče. Nekateri so upočasnili tempo, drugi smo prestavili v še višjo prestavo. Vse je stvar izbire. Tudi v najbolj čudnih časih se porajajo dobre ideje, se rojevajo otroci in cvetijo rože. Če le znamo vdihniti življenje in opaziti lepoto okrog sebe. In prepričanje, da je vse, kar se v nekem trenutku dogaja, samo lekcija, ki jo moramo doživeti, da bi odšli boljši. Sedaj, ko iz nekega čudnega razloga pišem te misli iz svoje postelje, vem, da je leto 2020 bilo vse, kar sem od njega pričakoval.

{api_embed_photo}613865{/api_embed_photo}

Bilo je veliko zmag, majhnih in velikih, magičnih, bilo je prelomno. Pripravljen sem na najboljše leto 2021, ki bo posebno, pomembno. Vem, da bo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta