(INTERVJU) Svetovalka za osebno rast in zdravje: Sekiranje na zalogo ni še nikomur pomagalo

Urška Kereži
29.05.2020 05:29

Zato se Minka Gantar, svetovalka za osebno rast in zdravje, avtorica uspešnic Ko imajo hormoni žur ter Ko ima življenje žur, še posebej v teh dneh drži preprostega recepta: "Ko je problem tukaj, ga rešujem, do takrat pa dajem pozornost temu, kar me napolni z energijo."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
zdravje4
Shutterstock

Kako ste? Ste zdravi?
Vsi smo zdravi in hčerke, stare 16, 18 in 22 let, še zmeraj pridno delajo za šolo na daljavo. Lahko torej rečem, da smo super!
In razpoloženje?
Krasno. Delo smo si lepo razdelile – medtem ko jaz kuham in pomivam posodo, Sara skrbi za perilo, Pia za čista tla, najmlajša Anja pa za pomito posodo. Tako je bilo že prej, zato se pravzaprav ni nič spremenilo. Res pa je, da v tem času, zaradi babice, ki je kronična bolnica, ne obiskujejo očeta.
Kako dobro pa sicer kot socialna in soodvisna bitja prenašamo okrnjeno družabno življenje?
Verjamem, da je za mnoge težko. Pred dnevi sem govorila z gospodom, ki mi je na to vprašanje odgovoril: "Iskreno? Slabo. Včeraj sem se skregal s sinom, saj sem napet, ker ne vem, kako bo s službo, enako žena. Rešujejo me samo pozitivne novice, zato vsak večer spremljam župnika Martina - in to mi res pomaga." Dejstvo je, da bo kriza iz nas potegnila to, pred čimer smo bežali. Če smo bežali pred seboj, zdaj ne moremo več. Če pred slabim zakonom, smo obtičali z zakoncem, če od doma, pa moramo biti veliko več doma. A verjamem, da se za največjo krizo skriva največje darilo.

Minka Gantar
Matjaž Sedušak
Minka Gantar
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.