(FOTO) Nožne katastrofe: Ko zvezdnicam sprehod po rdeči preprogi uničijo neposrečeno izbrani čevlji

D.Ži
07.11.2023 11:11

Pri urejanju za prestižne družabne dogodke je večina pozornosti namenjena obleki, pričeski in ličenju, na čevlje pa mnogi kar pozabijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Julianne Moore leta 2013 na premieri Velikega Gatsbyja ni imela srečne roke pri izbiri obutve.
Profimedia

Če ste mislili, da draga obutev zagotavlja popoln videz, se motite. Najboljši dokaz za to so modni kiksi, ki so jih slavne dame skozi leta predstavile na rdečih preprogah v nekaterih najbolj iskanih in najdražjih modelih čevljev na svetu.

Julianne Moore in njena utesnjena nožna situacija. 
Profimedia

Igralka Julianne Moore zagotovo ne bo nikoli pozabila premiere filma Veliki Gatsby v Cannesu leta 2013, po kateri se je o njenih petah pisalo več kot o zgodovinski romantični drami Baza Luhrmanna.

Kate Beckinsale leta 2014 na družabnem dogodku zagotovo ni zelo uživala.  
Profimedia

Ameriška oskarjevka se je po rdeči preprogi sprehodila, ne da bi se zavedala, da njeni prsti na nogah uprizarjajo pravi šov v sandalih kreatorke Charlotte Olympia. Poleg elegantne Diorjeve obleke je Julianne s svojo ekipo stilistov iz poletne kolekcije 2012 izbrala takrat zelo priljubljen model petk Tokyo.

Kate Beckinsale na podelitvi grammyjev leta 2014.  
Profimedia

"Mislila sem, da je šlo vse dobro. Pritisk, da moraš izgledati dobro, popolno, je res velik in potem skrbiš za svojo obleko, skrbi te za lase, ličila. In mislila sem, da imam vse pod nadzorom. Bilo mi je udobno, potem pa sem šla na splet pogledat fotografije s premiere. In imela sem kaj videti! Nič nisem čutila, čisto nič. Počutila sem se odlično! Ravno sem hodila naokoli in si mislila: 'V Cannesu sem!' In prsti so mi viseli iz čevljev," je pojasnila Julianne v oddaji Jimmyja Fallona.

Beth Behrs se je leta 2015 na Terminatorju stlačila v te sandale. 
Profimedia

Priznala je tudi, da je takoj vedela, da je sandal preozek za njeno stopalo, a na to, da ji bodo prsti dejansko padli iz njega, ni niti pomislila.

Beth Behrs na Terminatorju. 
Profimedia

"Pri izbiri čevljev za Cannes morate biti previdni. Pomembno je, da lahko v njih hodiš. Opazila sem, da je platforma malo ozka in da obstaja možnost, da bi mi prsti padli iz čevljev, a sem rekla: 'O, to se ne bo zgodilo!' Vse je mogoče, če se premikaš hitro, jaz pa sem počasi hodila po rdeči preprogi. Bil je dostojanstven sprehod, a nisem bila pripravljena na ta preobrat. Bila je katastrofa," je sklenila Julianne.

Jennifer Garner in njen kukajoči mezinček leta 2015.
Profimedia

Že dolgo je znano, da si slavne dame za tovrstne dogodke izberejo eno številko večje čevlje od standardne številke, kar je gotovo odigralo veliko vlogo pri tej modni zadregi. Glede na to, da na premierah ali podelitvah nagrad preživijo več ur v čevljih z visoko peto, z izbiro večjega modela preprečijo morebitne žulje in otekanje nog.

Jennifer Garner je leta 2015 trpela v neposrečeno izbranih čevljih.  
Profimedia

Po drugi strani pa so preveliki čevlji (sploh ko gre za modele, kot so sandali s paščki) vaba za takšne nesreče, saj noga takoj zdrsne čez rob. V standardne salonarje stilisti namestijo različne vrste silikonskih vložkov ali samolepilnih trakov, ki preprečujejo drsenje, pri odprtih sandalih pa preprosto ni veliko prostora za takšne manevre.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta