5 živil, ki jih ne bi smeli mešati z alkoholom

Urška Kereži
23.12.2019 03:31

Alkohol lahko v kombinaciji z nekaterimi živili povzroči še več škode.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Druženje s prijatelji ob alkoholu ne more biti popolno, če ga ne popestrite s hrano, vendar bodite previdni, saj lahko z nekaterimi kombinacijami povzroči kopico težav. Da bodo prazniki minili kar se da mirno, je tukaj seznam petih živil, ki jih ne bi smeli mešati z alkoholom.

Slani prigrizki

Zaradi uživanja slanih prigrizkov, kot so čips, pokovka, smokiji, postanete žejni, kar pomeni, da posledično spijete več alkohola. Z njim se ne odžejate, zato je veliko bolje, da žejo potešite kar z vodo.

Kruh

Kruh podobno kot pivo vsebuje večje količine kvasa, ki povzroča napenjanje. Ko si boste naslednjič privoščili pivo, raje posezite po oreščkih, zelenjavi ali manj mastnem mesu.

Kava in energijski napitki

Energijske pijače naj ne bi spremenile učinkov alkohola, temveč vaše zavedanje o popiti količini in zmanjšanih sposobnostih. Zato se jim na zabavah obvezno izogibajte.

Dietni sokovi

Ob kombiniranju dietnih sokov z žganimi pijačami naj bi veliko kasneje občutili učinek alkohola. Sladkor, ki je v dietnih sokovih, naj bi namreč upočasnil vstop alkohola v kri.

Citrusi

Citrusi, med katere se uvrščajo mandarina, pomaranča in limona, vsebujejo veliko kisline, ki v kombinaciji z alkoholom domnevno ne učinkujejo dobro, ker naj bi izzvala zgago. Po pameti torej.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta