Slovenska mešana skakalna ekipa druga na generalki za SP

K. Š., STA
20.02.2021 11:30
Slovenski smučarski skakalci Nika Križnar, Cene Prevc, Ema Klinec in Žiga Jelar so uspešno nastopili na tekmi svetovnega pokala mešanih ekip v Rasnovu, generalki za svetovno prvenstvo v Oberstdorfu. Slovenska četverica (945,3 točke) je bila pred zadnjim skokom skupaj z Norveško izenačena na vrhu, na koncu pa je za 23,4 točke zaostala za Norvežani.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cene Prevc.
EPA

Po treh nastopih - Križnarjeve, Prevca in Klinčeve - je bila Slovenija pred zadnjim nastopom na vrhu izenačena z Norveško; obe sta imeli po 838,4 točke. Nato pa je v zadnji skupini najboljši skakalec to zimo v svetovnem pokalu Halvor Egner Granerud za skoraj deset metrov preskočil Jelarja in norveški ekipi prinesel zmago.

Slovenska četverica je bila, zlasti po zaslugi obeh najboljših skakalk, vodilne v svetovnem pokalu Križnarjeve in Klinčeve, dobro je skakal tudi Prevc, na koncu druga, kar je dober obet pred bližnjim SP, ki se bo prihodnji teden začelo v Oberstdorfu.

Tekma mešanih ekip, na kateri bodo med favoriti za kolajne brez dvoma tudi Slovenci, bo na SP v nedeljo, 28. februarja.

Na stopničkah so ob Norvežanih in Slovencih danes končali še Avstrijci, ki so zbrali 924,6 točke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta