Domači nasvet, ki odpravi vraščanje dlak

L. P. L.
22.05.2019 06:17

Poletje je pred vrati, vaša koža polna rdečih in vnetih bunkic, pod njimi pa vraščene dlake. Preberite, kaj lahko storite, da se te nadloge hitro rešite.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Same lahko pripravite domačo masko, ki hitreje odpravi vraščene dlake.
Profimedia

Dlake začnejo vraščati, če rastejo pod napačnim kotom, če ne morejo prodreti skozi kožo, ali če depilacije dlak ne izvajamo pravilno.

Vraščene dlake pustite pri miru

Nikar jih ne stiskajte, pulite, drezajte, ker boste le še bolj razdražili kožo in si morda pridelali še večjo rdečico. Vraščene dlake preprosto potrebujejo čas, da vnetje mine in se pozdravi.
Če je težava res velika, lahko poskušate s toplo vodo in obkladki, z rahlim pilingom, morda bo pomagalo.

 

Piling enkrat tedensko

Če imate pogosto težave z vraščanjem dlačic, vam lahko pomaga piling. Tega izvajajte enkrat tedensko, z njim boste lažje odstranili odmrle delce kože in tako preprečili vraščanje dlak. Pripravite si lahko domači piling, zmešajte žlico oljčnega olja in žlico kristalnega sladkorja. Nežno masirajte kožo s krožnimi gibi, nato pa sperite s toplo vodo.

Če izvajate depilacijo doma

Če imate težave z vraščanjem dlak, je morda bolje, da se na depilacijo odpravite v kozmetični salon in prepustite to opravilo strokovnjaku.
Če depilacijo izvajate sami, kožo prej dobro pripravite, omehčajte jo s toplo vodo, masirajte z bombažno rokavico in privzdignite dlačice, da jih boste potem lažje odstranili.

Nepravilna depilacija lahko povzroči vraščanje dlak.
Profimedia

Domača maska, ki lajša težave

Vraščene dlačice lahko hitreje odpravite in pozdravite tudi z domačo masko, s katero se namažete na predelih, kjer imate težave. Maska bo pospešila proces celjenja, odpravila bo rdečico na koži, preprečila, da bi prišlo do infekcije.
Zanjo potrebujete tretjino skodelice gline (dobite jo v lekarni), pol žličke medu, četrt žličke vitamina C v prahu, pet kapljic olja vitamina E, pet kapljic propolisa, nekaj kapljic eteričnega olja kamilice, sivke ali čajevca.
Vse suhe sestavine zmešajte skupaj, dodajte še tekoče, nato prilijte nekaj vode, da dobite gladko zmes, ki jo lahko brez težav razmažete po koži. Namažite na predelih, kjer imate težave z vraščenimi dlakami, počakajte, da se maska na koži popolnoma posuši, nato pa jo sperite s toplo vodo. Takšno masko uporabljajte enkrat tedensko in vaša koža bo lepa, gladka in brez vraščenih dlak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta