Zaradi komentiranja rasistične karikature se je Nutela morala opravičiti

Gr.G.
10.02.2020 11:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nutella

Uporabnik na Instagramu je minulo sredo, ko je bil svetovni dan Nutelle, objavil karikaturo, na kateri odrasla ženska tri otroke sprašuje, kdo je pojedel vso Nutello. Dva otroka, črna okoli ust, ob tem s prstom pokažeta na temnopoltega dečka v njuni sredini. Z uradnega Nutellinega Instagram računa so se na objavo odzvali s komentarjem: "Najboljši ste, da nam pomagate praznovati svetovni dan Nutelle. Zabavajte se še naprej." 
{facebookpost}https://www.facebook.com/keeliejade21/posts/10157926680082902{/facebookpost}
Keelie Grindley, študentka na Univerzi Keele, je to opazila in je na svoji Facebook strani objavila zgroženost nad rasističnim komentarjem. "Ne vidim prav nič zabavnega, če se nekdo norčuje iz barve kože. Super je videti, kako tako velika družba, kot je vaša, na družbenih medijih spodbuja rasizem," je ironično zapisala Grindleyjeva, poroča Independent.
Nutella je komentar hitro umaknila in objavila opravičilo: "Globoko se opravičujemo vsakomur, ki smo ga nenamerno prizadeli s komentarjem na Instagramu, katerega smo pomotoma objavili." Lastnik blagovne znamke Nutella, družba Ferrero, je pojasnil, da so komentar umaknili v roku desetih minut. "Smo proti vsakršni obliki rasizma in ne želimo biti povezani s posamezniki, ki objavljajo tovrstna sporočila," navajajo in dodajajo, da bodo v prihodnje zagotovili dodatne varovalke, s katerimi bodo preprečili tovrstne napake v prihodnosti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta