(VIDEO) Pri Mljetu posneli izjemno redko morsko žival, ki sesa kri

A.L.
23.08.2019 10:36

Njihov življenjski cikel se začne v sladkih vodah, po nekaj letih pa ličinke doživijo preobrazbo in odplavajo v slano vodo, kjer začnejo zajedati ribe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na Facebook strani Podvodni.hr se je pojavil posnetek, na katerem je mogoče videti morsko žival, ki v našem morju sicer ni prav pogosta. Avtor posnetka je pri hrvaškem otoku Mljet posnel morskega piškurja, ribjega parazita, ki sesa kri. Ta se je oprijel zadnjega dela ladje, vsi poskusi posadke, da bi piškurja odstranili, pa so bili neuspešni. Riba se je namreč nenehno vračala nazaj in "potovala" z ladjo.
{facebookpost}https://www.facebook.com/podvodni.hr/videos/430814874309078/{/facebookpost}
Hrvaški portal Index piše, da je morski piškur na Hrvaškem izjemno redek, medtem pa na portalu Podvodni.hr dodajajo, da je tovrstno oprijemanje za krmo plovil povsem običajno. Obstajajo domneve, da se ribji parazit na ta način premika oziroma seli. Ponekod se pojavljajo tudi namigovanja, da se ladij oprime zato, ker tam pričakuje svoj plen. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/B04HSaGl6Ub/?utm_source=ig_embed{/instagram}
Sicer pa za morske piškurje velja, da se njihov življenjski cikel začne v sladkih vodah, po nekaj letih pa ličinke doživijo preobrazbo in odplavajo v slano vodo, kjer začnejo zajedati ribe.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B00WVJ2A6Vf/?utm_source=ig_embed{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta