Varni seks: Tudi med ljubljenjem nosite masko, svetujejo na Harvardu

Gr.G.
09.06.2020 20:40

Priporočila, kako naj bi potekalo varno ljubljenje v svetu, ki mu grozi covid-19, so predstavili na univerzi Harvard, kjer so v okviru raziskave ugotovili, da parčkanje prinaša določeno tveganje za okužbo z novim koronavirusom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Raziskovalci so študijo objavili v Annals of Internal Medicine, piše New York Post, namen preiskave pa je bil ugotoviti, kako verjetno je, da se boste med spolnim aktom okužili s koronavirusom. Ker možnost okužbe obstaja, so med drugim priporočili, da imate med ljubljenjem z osebo, s katero si ne delite gospodinjstva, nameščeno zaščitno masko. 
Če imate ljubezensko razmerje z osebo, ki ne živi v vašem gospodinjstvu, raziskovalci odsvetujejo poljubljanje, oralno in analno občevanje in vse druge spolne prakse. Svetujejo, da se pred pričetkom ljubljenja stuširate, kot tudi po zaključenem aktu. Mesto, kjer se želite predati strasti, pa pred tem temeljito očistite z alkoholnimi robčki ali milom. 
Navajajo, da je seks z ljudmi, s katerimi živite varnejši, vendar tudi pri tem ni mogoče izključiti možnih okužb. Zato nasvet: Najbolj varen način seksa je samozadovoljevanje, še bolje pa je abstinirati, navajajo raziskovalci. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta