Spoznavanje: Posebej za ljubitelje psov sta razvila mobilno aplikacijo za zmenke

Gr.G.
30.11.2020 07:35
Aplikacija je namenjena lastnikom psov, ki jim je pomembno, da se tudi njihovi hišni ljubljenčki razumejo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Miroslav Ćiro Blažević

Janko Rath

Mobilna aplikacija DateDogter kot mnoge druge obljublja iskanje pravega partnerja, vendar pa najpomembnejši kriterij tokrat niso ujemanja, ki jih izračuna kak napreden algoritem, ampak to vlogo prevzamejo naši hišni kosmatinci. Namenjena je spoznavanju samskih, ki jih druži ljubezen do psov. Seveda se lahko prijavijo tudi takšni, ki kužka še nimajo, morda šele razmišljajo, da bi si ga omislili. In ker je pogosto težko narediti prvi korak pri spoznavanju, je lahko človeku pri tem v pomoč njegov najboljši štirinožni prijatelj.

EPA

Tanja in Andreas Scherchel sta dobila zamisel za aplikacijo. "Lastnike psov povezuje v prvi vrsti njihova ljubezen do kužka. Ljudje, ki imajo pse, jih imajo radi in se do njih obnašajo, kot da bi bili družinski člani," je za televizijo Sat1 povedala Tanja. Pojasnjujeta, da je pes pogosto tisti, ki človeku pomaga pri odločitvi za ali proti partnerju. Da ima aplikacija potencial, kaže podatek, da je v Nemčiji trenutno 3,3 milijona samskih s psom, ki tudi pri spoznavanju igra veliko vlogo. 

Tako se lahko lastnika kosmatincev preko aplikacije dogovorita za sprehod v parku ali gozdu, ter preverita, ali se njuna psa razumeta, seveda pa namenita tudi nekaj časa spoznavanju drug drugega. Morda pa se iz sprehoda razvije tudi človeška ljubezen, ne zgolj pasja, pravita zakonca Scherchel.   

Aplikacija pa ima še dodatne funkcionalnosti. Javiti je na primer mogoče lokacije, ki so nevarne za psa, kjer je bil morda najden strup. Ali pa takšne, ki so posebej zanimive za sprehajanje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta