Prostitucija ali plačljivo druženje: Zakaj bi se jaz, 22-letno dekle, družila z 58-letnim moškim?

Meta Vražič
04.09.2020 13:46

"Lahek zaslužek je. Z moškim se dobiš dvakrat ali trikrat na mesec in imaš v žepu tisočaka, v nobeni službi na tem planetu te ne plačajo tako dobro."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Prijatelji vedo, družini pa nisem povedala, mama bi bila razočarana," nam je povedala 27-letna Rebecca iz Kalifornije, ki se v teh vodah giblje že štiri leta.
Profimedia

Odnosi, ki temeljijo le na spolnih uslugah, niso nič novega, kaj pa ko se v to enačbo vpletejo višji zneski in dejanska družba? Izraz sugar daddy (sladkorni očka) označuje večinoma starejšega moškega, ki je premožen in je za družbo (in druge dodatke) mlade, privlačne ženske pripravljen odšteti vrtoglave zneske. Nekateri to označujejo za prestižnejšo verzijo prostitucije.
Sam koncept "sugar daddy" sicer obstaja že dolgo, prvič se je kot termin uporabil leta 1962. Beseda sugar se uporablja zato, ker je bila v 19. stoletju ta beseda velikokrat sopomenka za denar. Danes obstaja tudi spletna aplikacija Seeking.com, ki se specifično ukvarja s tem, da premožnejšim ljudem omogoča iskanje mlajših, ki so za denar pripravljeni ponuditi mnogo več od le intime. V veliki večini so to dekleta, starostne razlike med njimi in moškimi, ki pričakujejo tudi družbo, zmenke in pogovore, pa so 10, 20 ali celo 30 let.
"Gre za veliko več čustvenega in psihičnega dela, v kontaktu moraš biti z njimi tudi, ko se ne vidite," je za Večer povedala Ashley, 21-letno dekle iz Teksasa, ki se s "sugaringom" ukvarja zadnjih 8 mesecev. "V večini gre za moške, ki potrebujejo družbo, nekoga, ki ga posluša, tudi če ne poveš nič nazaj. Zabrišejo meje odnosa in se radi pretvarjajo, da denar ni vpleten. Ampak zakaj bi se jaz, 22-letno dekle, družila z 58-letnim moškim? To ni normalno," o plačljivosti razmerja razmišlja Nina, 22-letnica, ki je del tega že dve leti, prihaja pa iz Kanade.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta