Po škandalu Pornhub napoveduje še podrobnejše preverjanje vsebine, naložene na njihovo platformo

Gr.G.
04.02.2021 07:48
Potem ko so jih na črno listo uvrstile plačilne ustanove in je spletna stran z vsebinami za odrasle množično izbrisala večino svoje vsebine, je Pornhub objavil nove podrobnosti o izboljšanih pravilih zaupanja in varnosti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Znanih je več informacij, kako namerava Pornhub v prihodnosti preprečiti zlorabo svoje platforme. Poleg tega, da bodo razširili skupino moderatorjev, torej zaposlili več oseb, ki bodo ročno pregledovale vsebine, so se odločili uporabiti tudi tehnologijo biometrične tehnologije za identifikacijo uporabnikov, ki bodo nalagali videe. Novi ukrepi so posledica decembrskega razkritja, da so bili na spletni strani z vsebinami za odrasle naloženi videi, v katerih je šlo za spolno zlorabo otrok. 

Profimedia

Vse večje plačilne ustanove, vključno z Viso in Mastercardom, so zaradi teh obtožb onemogočili storitve plačevanja Pornhuba za nedoločen čas, kar je povzročilo finančno škodo spolnim delavcem, ki to platformo uporabljajo za svoje delo in zaslužek. Spletna stran je v želji, da se uredijo razmere in odpravijo nepravilnosti, ukinila vse nepotrjene račune, čez noč so odrezali vse sumljive uporabnike, da ti niso mogli nalagati vsebin. S tem ukrepom so se odpovedali več kot 80 odstotkom vseh naloženih videev.  

V svojem zadnjem sporočilu za javnost so pojasnili, da bodo zaenkrat potrjevali zgolj uporabnike iz Pornhubovega programa za modele, verifikacijo pa bo izvajalo podjetje Yoti, ki mu bodo morale osebe poslati svojo fotografijo in priložiti kopijo uradnega osebnega dokumenta. Yoti bo nato preveril ustreznost dokumenta in ga prek biometričnih lastnosti povezal s fotografijo. Transspolni modeli so bili sprva zaskrbljeni, da postopek verifikacije zanje ne bo deloval, saj se njihova podoba pogosto ne sklada s fotografijo na uradnem dokumentu. Pri podjetju Yoti odgovarjajo, da so se že povezali s transspolno dobrodelno organizacijo Sparkle, s sedežem v Veliki Britaniji, s katero bodo skušali rešiti to težavo. 

Moderatorji bodo odslej še pogosteje in bolj pozorno spremljali iskalne pojme in morebitne poskuse goljufanja varovalnih mehanizmov. V preteklosti se je namreč izkazalo, da so se avtorji videov z nedovoljeno vsebino odkritju izognili tako, da so za malenkost spremenili ustaljene fraze opisa vsebine videa.

Moderatorje bodo v podjetju temeljiteje usposabljali ter jim nudili vso potrebno podporo in celo terapijo. "Moderatorji vsebin bodo morali opraviti izčrpno usposabljanje za prepoznavanje potencialno nezakonitega gradiva in temeljito testiranje," so pojasnili pri Pornhubu in dodali: "Če bo potrebno, bodo imeli moderatorji vsebin dostop do posebne podpore, vključno z ugodnostmi za dobro počutje in terapevtskimi ukrepi, ki jim bodo pomagali pri njihovem delu." Napovedali so tudi izdajo podrobnega poročila o delu moderatorske ekipe v letu 2020.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta