Neprijetna znanost: To so znaki, da se bo vaš zakon najbrž končal z ločitvijo

D.Ži
05.08.2019 10:41

Jasno, nihče ne more s stoodstotno gotovostjo napovedati, kakšna prihodnost čaka nek zakon, a znanstveniki, ki se ukvarjajo s preučevanjem odnosov trdijo, da obstaja nekaj dejavnikov, ki nakazujejo, ali se komu obeta ločitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

1. Poroka v najstniških letih ali pa po 32. letu
Raziskava je pokazala, da imajo pari, ki so se poročili zelo mladi ali pa v srednjih tridesetih, večjo nagnjenost k ločitvam, kot pa pari, ki se se poročili med 20. in 30. letom. Raziskavo je vodil Nicholas Wolfinger, profesor na univerzi v Utahu. Po 32. letu naj bi se možnosti za ločitev z vsakim letom povečale za 5 odstotkov. 
2. Mož ni zaposlen za poln delovni čas
Študija, ki so jo leta 2016 opravili na Harvardu, pravij, da težava niso finance parov, ampak razdelitev dela. Znanstvenica Alexandra Killewood, ki heteroseksualne pare preučuje že od leta 1975, trdi, da zakoni, v katerih moški ni zaposlen za polni delovni čas, hitreje razpadejo. Ženina zaposlitev na ločitev običajno ne vpliva prav zelo.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta