Na igrišču 7-letnika ugriznila strupena kača, odpeljali so ga na urgenco

Asja Lednik
25.08.2021 13:46
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Hrvaški mediji poročajo, da je strupeni navadni gad v Slavonskem Brodu ugriznil sedemletnega dečka, ki se je igral na otroškem igrišču. Do nesreče je prišlo v ponedeljek, včeraj sta na kraj dogodka prispela lovca na kače, ki jo bosta poskušala ujeti. 

"Okoli pol sedmih zvečer so otroci igrali nogomet na igrišču. Žoga je padla na nepokošen del trave, sin jo je šel iskat, v tistem trenutku ga je ugriznila kača. Prišel je domov, povedal, kaj se je zgodilo, takoj smo ga odpeljali na urgenco, kjer je ostal," je za RTL povedal dečkov oče.

Vse več kač tudi v naseljih

Lovec na kače je pojasnil, da navadni gad spada med redke strupenjače, ki jih lahko najdemo na Hrvaškem. Gre za strupeno in potencialno nevarno kačo, prebivalce je pozval k previdnosti. Navadnega gada lahko prepoznamo po značilni neprekinjeni črni cikcakasti progi, ki poteka vzdolž hrbta. 

Spomnimo, da smo že junija poročali o vse večjem številu kač na Hrvaškem. V tamkajšnjem združenju za zaščito živali Zmijolovac (Lovec na kače) so pojasnili, da je letos veliko več miši, s katerimi se kače hranijo, zaradi česar bo morda še več kač tudi v prihodnjem letu. Mirijo pa, da ne gre za invazijo teh plazilcev, čeprav jih je vse več tudi v naseljih, kar povzroča strah in nelagodje med prebivalci, ki kličejo na pomoč, ker si ne morejo predstavljati, da bi živeli v hiši, v kateri je kača.

Med drugim so v neki vasi v Baranji na skrajnem severovzhodu države našli dva goža v leseni stropni oblogi dnevne sobe. V vasi pri Slavonskem Brodu so našli kačo, ki se je zavlekla v spodnjo stran kavča, eno pa v shrambi. V Karlovcu so jih več našli pod zadnjim sedežem avtomobila in potrebna je bila pomoč avtomehanikov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta