Lak za nohte lahko uporabite tudi nekoliko drugače

L. P. L.
04.07.2019 06:18

Ko govorimo o laku za nohte, najprej pomislimo na naše nohte. A uporabite ga lahko tudi za druge namene.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lak za nohte je uporaben tudi drugače.
Profimedia

Praske na okvirju okna

Če ima okvir vašega okna majhne praske, jih lahko enostavno premažete s prozornim lakom za nohte. Na tak način boste preprečili, da bi se praske širile, ali da bi vanje zašla vlaga in jih širila.

Pokrov stranišča

Najbrž imate tudi vi izkušnje z rjavečimi vijaki na straniščni školjki. Da se ne bi ponovilo, takoj ko namestite na stranišče nov pokrov in privijete nove vijake, le te premažite s prozornim lakom za nohte. Tako boste preprečili, da jih napade rja. Občasno ponovite, saj se lak med čiščenjem odstrani.

Strgane hlačne nogavice in oblačila

Brezbarvni lak za nohte je obvezna oprema v vsaki ženski torbici. Če se zgodi, da se vam zatrgajo hlačne nogavice ali pa tanko oblačilo, okrog strganine premažite z lakom in pustite, da se posuši. Lak bo preprečil, da bi se tkanina trgala dalje.

Za svetleči nakit

Imate uhane, za katere ste plačali smešno nizko ceno? No, najbrž niso izdelani iz kvalitetnega materiala. Vas po njih srbijo mečice, nočete pa jih zavreči? Premažite jih z lakom za nohte. Tako boste preprečili, da bi material dražil vašo kožo in povzročal alergijsko reakcijo, pa še uhančki se bodo zasvetili.

Vijake na sončnih očalih zaščitite z lakom za nohte.
Profimedia

Sončna očala

Tudi nekatera sončna očala, še zlasti, če jih nosimo na plaži, imajo to slabo lastnost, da vijaki s časom postanejo rjavi od rje. Ko boste naslednjič kupili očala, drobne vijake premažite z lakom za nohte in s tem boste preprečili, da bi prišli v stik s slano morsko vodo. Rje ne bo.

Vodoodporne vžigalice

Z lakom za nohte lahko tudi vžigalice spremenite v vodoodporne. Če ste pustolovec in uživate v robinzonskih doživetjih, potem veste, kako prav pridejo vžigalice, ki niso mokre. Glavico vžigalic premažite z lakom za nohte in četudi vam padejo v vodo ali se zmočijo, jih boste lahko uporabili.

Označite ključe

Če imate šop ključev in vedno iščete pravega, jih enostavno lahko označite z lakom za nohte. Vsak ključ označite z drugačno barvo laka za nohte in z lahkoto jih boste ločili.

Lak za nohte naj bo vedno v vaši torbici.
Profimedia

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta