(FOTO) V tej hiši je princesa Diana doživela svoje najbolj srečne dni. Zdaj nanjo spominja modra tabla

08.10.2021 11:10
Skupaj s tremi prijateljicami je Diana Spencer pred poroko s princem Charlesom preživela nekaj svojih najbolj zabavnih in neobremenjenih let.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V čast pokojni princesi Diani so na pročelju stavbe v zahodnem Londonu odkrili modro ploščo, pokojne matere bodočega britanskega kralja pa so se spomnili tudi s posebno slovesnostjo.  

Profimedia

Diana je tam živela, preden se je poročila s princem Charlesom. Med letoma 1979 in 1981 je stanovanje delila s tremi prijateljicami, med njimi tudi Virginio Clark, ki je odkritju plošče prisostvovala.

Profimedia

"Za vse so to bili srečni dnevi, stanovanje je bilo vedno polno smeha. Diana je odšla, a marsikomu še vedno veliko pomeni. Čudovito je, da se bomo njene zapuščine spominjali tudi na ta način," je Virginia povedala za britanske medije.

Profimedia

Diana je po besedah ​​kraljevega biografa Andrewa Mortona tista leta svojega življenja označila za najlepša in najsrečnejša. Londonska tradicija je, da modre plošče s posvetilom postavijo na stavbe, v katerih so nekoč delale ali živele znane osebnosti. 

Profimedia

"Lady Diana Spencer, kasneje valižanska princesa, 1961-1997. Tukaj je živela od 1979 do 1981," piše na plošči. "Diana je imela in še vedno ima posebno mesto v srcih Londončanov. Navdušeni smo, ko vidimo modro ploščo, ki je spomenik njenemu delu za druge ljudi," je dejal predsednik londonske mestne skupščine Andrew Boff.

)
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta