(FOTO) Ne bodo več kradli krajevnih tabel! Prebivalci avstrijske vasice so si enotni: Fucking potrebuje novo ime

Gr.G.
27.11.2020 10:17
Lokalno prebivalstvo si je za spremembo imena kraja prizadevalo več let.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Prebivalci avstrijske vasi Fucking, dobrih 300 kilometrov oddaljene iz Ljubljane oziroma nekaj več kot 350 kilometrov iz Maribora, so siti več desetletij trajajočih šal na račun imena naselja, kot tudi tega, da so turisti nenehno kradli krajevne table. Odločili so se za spremembo in tako bodo v novo leto vstopili kot prebivalci vasi Fugging.

Trenutno ime sicer izvira iz 11. stoletja, a zaničljivih videov, kakršen je zgornji, je bilo enostavno dovolj, so si enotni. V Fuckingu naj bi živelo okoli sto prebivalcev, v medijih pa se je kraj nenehno pojavljal zaradi številnih tatvin krajnih oznak. Pa tudi družbena omrežja so polna fotografij turistov, ki pozirajo ob kultni tabli kraja, pišejo tuji mediji.

V nemščini sicer Fucking ne pomeni ničesar, v angleščini pa ima vsem dobro znan pomen. S 1. januarjem 2021 bo zgodbe o Fuckingu konec, začela se bo pisati zgodba o Fuggingu. Tako bodo morali sedaj ljubitelji šaljivih fotografij na njihov lov odpotovati preko meje na Bavarsko v kraj Petting.

Zanimivo ime kraja so opazili tudi pri spletni strani za odrasle PornHub, kjer so Fucking uvrstili na posebni spisek mest, ki jih je mogoče povezati s spolnostjo, prebivalcem pa so omogočili brezplačni dostop do sicer plačljivih premium vsebin na njihovi strani, piše nemški portal T-Online.de.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta