Dunajska opera vabi - na ples, hrenovke in šampanjec

Denis Živčec Denis Živčec
27.02.2019 15:28

Anna Netrebko, tiare, za katero je Donatello Versace navdihnilo Rensko zlato, in Elle Macpherson v milijonarjevi loži.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gradbeni baron Richard Lugner je lahko vesel: družbo mu bo nocoj delala upojenka supermanekenka Elle Macpherson, katere fotografijo je ponosen pokazal novinarjem.
EPA

Vse je pripravljeno. Tudi na tisoče rož, ki bodo krasile eno najlepših dvoran na svetu. Ognjevite oranžno-rdeče-vijoličaste kombinacije bodo, kar se nanaša na Wagnerjevi operi Rensko zlato in Valkira. Maria Großbauer, organizatorka, sicer pa uspešna tržnica, glasbenica in pisateljica, ki od leta 2017 bdi nad slovitim dunajskim Opernim plesom oziroma Opernballom, je tudi tokrat za rdečo nit izbrala velike operne zgodbe, kot pritiče enemu najbolj bleščečih dogodkov v evropskem družabnem letu.
Vsako leto se v avstrijski prestolnici zvrsti več kot 450 plesnih prireditev, plesna sezona pa vrhunec doseže prav s februarskim Opernim plesom, ki se ga udeležijo tudi številni svetovno znani ljudje iz politike, gospodarstva, športa in zabavne industrije. Nocoj bo za 5150 gostov in več kot milijon televizijskih gledalcev poleg sopranistke Anne Netrebko in tenorista Yusifa Eyvazova nastopil še orkester Dunajske državne opere pod taktirko Marca Armiliata, Orkester dunajskega opernega plesa ter Dunajski državni balet in Baletna akademija Dunajske državne opere s koreografijo Florenca Clerca. Ples bo odprlo 144 debitantskih parov iz 13 držav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta