Denar ne sme biti cilj, pravi najbogatejša Slovenka

Nina Ambrož Nina Ambrož
17.11.2019 16:35

Kako doseči cilje in zakaj se ni dobro hvaliti, da obvladate multitasking, so govorili poznavalci psihologije in podjetništva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iza Sia Login 
Saso Bizjak

Da si ljudje želijo dobro, bolje živeti, je jasno, to je v človekovi nravi. Raje, kot berejo, poslušajo in gledajo. Zato je logično, da so dogodki, ki temu sledijo, vsaj relativno dobro obiskani. Maratoni, zlasti tekaški, so sploh masovno popularni, pozitivizem in poljudno "feel good" govorništvo sta tudi in. Zažigajo pa tudi psihološki maratoni. Sobotni maraton pozitivne psihologije v Narodnem domu v Mariboru je privabil ogromno ljudi iz različnih krajev Slovenije. Šesturna prireditev v organizaciji dr. Blanke Tacer, Nastje Mulej in Večera je bila razprodana že pretekli dve leti, občinstvo se je številčno izkazalo tudi v tretje, zbralo se je okoli 400 ljudi.

Saso Bizjak

Pišite podrobnosti in vklopite strast

Temu, kako si pravilno zastaviti cilje in jih doseči, se je v svojem govoru posvetila Iza Login in povedala, da je tehnike doseganja ciljev težko razlagati z besedami, ker je človeštvo z njimi omejeno. Poleg tega ima vsak človek lahko svojo tehniko. "Nekoč smo reševali neke teste in rezultat je bil, da sem arogantna. Kako je to mogoče?" je Loginova začela animiranje publike in se čudila nad psihološko oceno, saj ima vendar rada vsako bitje, je razglabljala, in nikakor ne more biti arogantna. V nadaljevanju je dobila pojasnilo, da je arogantna zato, ker trdno stoji za svojimi prepričanji. To prepričanje, ki bi mu lahko rekli tudi strast, je ključno pri izpolnjevanju ciljev.

Saso Bizjak

Odženite strah in delajte eno stvar

"Eden od ciljev, ki jih ne priporočam, je denar. To je le valuta med vloženo energijo in ciljem. Napišite, da želite avto, na Havaje ..." je Iza Login nizala materialne cilje. Če si nekdo želi milijon, da bi imel prihranek za čas upokojitve, je to po njenem mnenju zgrešeno. "Kakšna strast je to?! To je strah pred tem, kako bom živel v penziji." Tretji faktor, ki ga velja upoštevati pri doseganju ciljev, je izpustiti, odpraviti strah, ker ta človeka blokira, omejuje. Četrta stvar je fokusiranje na cilj, sledijo še meditacije in obvladovanje različnih stanj zavesti ter zdravljenje korenskih vzorcev (vera vase, pomanjkanje občutja biti ljubljen - o čemer je med drugim več govorila Zdenka Zalokar Divjak, poznavalka vzgoje otrok -, kontrola, osamljenosti itd.).

 Matej Lunežnik
Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta