Biden prehitel Trumpa: Katere osebe, kraje in stvari smo Slovenci največkrat iskali na Googlu v letu 2020?

Gregor Grosman
09.12.2020 09:59
Podatke o novoizvoljenem predsedniku ZDA Joeju Bidnu smo Slovenci iskali pogosteje kot o trenutnemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Google je tradicionalno objavil rezultate Leto v iskanju 2020, ki razkrivajo edinstven vpogled v glavne trenutke in trende letošnjega leta. Kot že nekaj let doslej vključujejo rezultati tudi podatke o iskanjih na Googlu v Sloveniji. Koronavirus, Arnes učilnice in Kobe Bryant so se znašli na vrhu seznama najbolj priljubljenih splošnih iskanj pri nas, med dogodki izstopajo ameriške predsedniške volitve, v kategoriji zabavnih televizijskih vsebin pa Najini mostovi.

Po koronavirusu si bomo nedvomno zapomnili letošnje leto, z njim pa so povezane tudi velikokrat nedelujoče Arnesove učilnice, digitalno učno okolje za učence in učitelje, ki je bilo zaradi zelo povečanega števila uporabnikov pred veliko preizkušnjo. Veliko zanimanja je vladalo tudi za okoliščine smrti enega najboljših košarkarjev vseh časov Kobeja Bryanta, ki se je smrtno ponesrečil v helikopterski nesreči. Sledi dirka po Franciji, pa Oblak 365, ki v časih pandemije in omejitev gibanja nakazuje potrebo po spletnem poslovanju oziroma delu na daljavo.

Podatke o novoizvoljenemu predsedniku ZDA Joeju Bidnu smo Slovenci iskali pogosteje (6. mesto) kot o trenutnemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu (10. mesto). Zanimali so nas tudi dosežki naših košarkarjev v NBA (7. mesto), informacije o orodju Zoom, ki ga mnogi posamezniki in podjetja uporabljajo za video komunikacijo (8. mesto), ter zaradi uspehov naših kolesarjev tudi dirka po Španiji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta