Pametne spolne igračke: Želeli si boste, da pod vašim oknom z udarnim kladivom popravljajo pločnik

Gregor Grosman Gregor Grosman
19.09.2020 03:00

Partner se lahko z vami igra tudi na daljavo, funkcija video pogovora pa omogoča, da vidi, če gredo vibracije v pravo smer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Družba Satisfyer, v prevodu Zadovoljevalec, je bila ena redkih, ki je na letošnjem sejmu zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov IFA (sami lahko izberete, v katero kategorijo sodijo napredne spolne igračke) predstavila svoje novosti. Pri podjetju so prepričani, da ljudje danes živijo digitalen življenjski stil, pri katerem so pametni mobilniki in povezljivost njihovi stalni spremljevalci. Prav v povezljivosti vibratorjev, ki jih prodajajo v milijonski nakladi, pa vidi proizvajalec prednosti, ki jih tradicionalni izdelki ne omogočajo. Podjetje ta čas razvija dvesto novih izdelkov, na sejmu IFA pa so se pohvalili, da ponujajo trenutno največji izbor spolnih igrač, ki jih je mogoče upravljati z eno samo aplikacijo - Satisfyer App, ki je prevedena tudi v slovenščino. Z inovativno aplikacijo za pametne mobilnike želijo spremeniti spolne prakse in jih prilagoditi novemu času.

Nadzor v živo (live control) pomeni, da partner drsi s prsti po zaslonu mobilnika gor in dol in s tem jača in slabi vibracije (nekateri modeli ponujajo celo možnost ločenega nadzora dveh motorčkov). Nadzira lahko frekvenco in jakost vibracij, posebna zanimivost pa je, da je mogoče vzorec posneti, ga naložiti v neke vrste spletno trgovino znotraj aplikacije ter s tem dovoliti drugim uporabnikom in uporabnicam, da si naložijo in uporabijo vaš vzorec. Deljenje poteka anonimno, tako zatrjujejo, saj je prenos podatkov varen in kriptiran. V knjižnici je tudi nekaj prednaloženih vzorcev vibracij, ki jih je mogoče združevati v bolj kompleksne individualne vzorce. Kot da bi komponirali glasbo iz glasbenih sekvenc in končni rezultat shranili v simfonijo glasbe za večkratno poslušanje (beri: uporabo). Pametne povezane spolne igrače se preko aplikacije lahko povežejo tudi denimo s ponudnikom pretočne glasbe Spotify in nato vibrirajo glede na ritem vaše najljubše pesmi.

Previdno pri potovanju z letalom

Vibrator se z mobilnikom poveže prek standarda bluetooth, v aplikaciji pa uporabnik najde iste možnosti upravljanja, kot na sami napravi. Kodiran prenos je ključen, saj si verjetno nihče ne želi, da bi nadzor nad njegovo spolno igračo v določenem trenutku prevzel neznanec iz sosednje sobe. Za takšen nadzor tudi ni treba vzpostavljati internetne povezave, vaš mobilnik pa je v bistvu brezžični daljinski upravljalnik. Ker vibratorji energijo črpajo iz vgrajene Li-ion baterije, morate, če potujete z letalom in nameravate svojega novega najboljšega prijatelja vzeti s seboj, tega obvezno imeti v ročni prtljagi. Ni šala. Vse naprave, ki imajo baterije, je namreč treba prevažati v kabini letala, ki je pod pritiskom. V tovornem prostoru bi lahko namreč prišlo do samovžiga ali eksplozije.


“Ljudje so iskali načine, kako se lahko s pomočjo pametne aplikacije povežejo s svojim partnerjem,” je povedala Daniela Merkling, glavna finančna direktorica pri nemškem podjetju. “Želeli smo odgovoriti na vprašanje naših uporabnic, ki so želele vedeti, ali lahko občujejo na svojo najljubšo glasbo,” je dodala. Tudi na vprašanje, ali se lahko na daljavo igrajo s svojim partnerjem. Merklingova je izpostavila, da so želeli povezati tehnologijo, spolno dobro počutje in sodoben način življenja.

Povezana, čeprav na različnih koncih sveta

Aplikacija denimo omogoča, da se partnerja povežeta, četudi sta na različnih koncih sveta. Napredne spolne igrače so namenjene solo uporabi ali igri partnerjev, ki sta lahko v istem prostoru ali v različnih državah. Oddaljenost ni ovira. Funkcija se imenuje “remote partner” (oddaljeni partner). Zamislimo si scenarij, po katerem je moški na službeni poti, njegova izbranka pa doma. Enostavno jo “pokliče” s pomočjo aplikacije, partnerica pa mu dodeli nadzor nad spolno igračo, ki jo nato moški na daljavo, prek interneta, upravlja. Seveda ne podpirajo samo zvočnega klica, ampak tudi video klic. Konec koncev je treba videti, ali gredo vibracije v pravo smer.
Poseben način delovanja pa prilagaja vibracije glede na zvoke iz okolice. Tako si boste morda že kmalu želeli, da bi pod vašim oknom z udarnim kladivom popravljali pločnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta