Tehnološki terorizem

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
06.01.2019 05:02

Ni razloga, da bi še tolerirali Telemachovo samovoljo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Prav je, da se novo leto začne z dvema prostima dnevoma. Vsaj 1. in 2. januarja si Slovenija privošči kolektivno psihoterapijo po decembrski 31-dnevni noriji. Izropali smo trgovine in izmozgali prodajalke, da smo za silo potešili potrošniške potrebe, ki so nam jih vsilili drugi in od drugod. Za finto sem v sredo, ko popoldne - kaj je to sploh mogoče! - po televiziji ni sprintala angleška nogometna liga, naredil hiter obračun, česa sem se v prazničnih dneh najbolj razveselil. Mislim, konkretno: katero darilo bom pomnil? Nogavic in novih spodnjih hlač gotovo ne, čeravno so nujne. Najbolj me je osrečilo, da sem naposled spoznal način, kako odložiti milo na plastični podstavek in ob tem ne nastaja nadležna milnata sluz. A štekate? Milo ostane suho! Hvala, sinko, za to malo veliko darilo, ki si ga našel na 5-Minute Crafts na portalu Youtube. Enkrat za spremembo nam je internet v dom (kopalnico) prinesel nekaj uporabnega, Jakob si je, za nameček, od očeta prislužil pohvalo. Trik za vedno suho milo je preprost: prek plastičnega podstavka napnete dve ali tri debelejše gumice, tako se milo oddalji od podlage in lahko zadiha, se osuši. Raziskovalni Jakob si je za božič zapomnil nekaj bolj plačljivega in oprijemljivega - računalnik, po katerem miška šviga "kaj si nor, sto na uro!".
V letu 2019 bomo ostali ujetniki trgovin in tehnologije. Vsem odvisnikom namesto shujševalne diete priporočam trgovsko in tehnološko dieto: v trgovino ne čisto vsak dan (najbolje enkrat tedensko), računalnik in telefon odklopite za vsaj dve, tri ure dnevno. Bi šlo? Ne dovolimo, da nam zavlada tehnologija! Zakaj bi mirno gledali Telemachovo nadutost in poljubno višanje cen naročniških paketov. Paket Še več je pred dvema letoma stal 12 evrov, zdaj 15!? Srečno novo leto mi je gospod Telemach voščil z dvigom položnice za internet in televizijo za 2 evra. Najprej sem družini zamenjal električnega operaterja, kmalu bomo še telefonskega (ko poteče dveletna suženjska vezava). So vzponi, so padci. Telemach se kmalu ne bo več hvalil s 500 tisoč mobilnimi uporabniki, ker bodo ljudje v 2019. prestopali k cenejšemu, bolj fer ponudniku. Milo za drago.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta