Tako na olimpijadi navijajo kraljice!

Denis Bende Živčec Denis Bende Živčec
11.08.2024 02:00

Ne le zvezdniki, napete tekme v mestu luči je spremljalo tudi nekaj kronanih glav, nekaterih zaradi zelo ležernih, športnih oprav skoraj nismo prepoznali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Španska kraljica Letizia je spremljala plavanje. Njeno zasebno življenje pa trenutno žal ni prav zelo olimpijsko.
Profimedia

Zaradi olimpijskih iger so v zadnjih dneh v Pariz prispele številne zvezde, med gorečimi navijači pa ste lahko naleteli tudi na člane raznih evropskih kraljevih družin. Nekaterih na malih zaslonih morda niti niste prepoznali zaradi ležernih, športnih navijaških oprav, v katerih jih ne videvamo pogosto. Tako je španska kraljica Letizia med teniškim dvobojem med Carlosom Alcarazom in Tommyjem Paulom v četrtfinalu olimpijskega moškega teniškega turnirja brez zadržkov sedla med španske navijače, ki so srčno bodrili Alcaraza.

Na tribuno je prišla v navadnih modrih kavbojkah in uradni rdeči majici španske delegacije, namesto klasične drage torbe, ki jo nosi običajno, pa si je čez ramo poveznila športni nahrbtnik. Enako ležerna je bila tudi na vaterpolski tekmi med Španijo in Grčijo, za to priložnost pa je oblekla preprosto kombinacijo v beli barvi.

Pariški dež je zmočil kraljeve prstke

Po mnenju mnogih najbolje oblečena članica kraljeve družine je modo tokrat pustila v drugem planu, več zanimanja za modno eksperimentiranje pa je pokazala nizozemska kraljica Maxima. V vsaki njeni olimpijski obleki se je našel prostor za oranžen kos ali oranžen dodatek, in to z dobrim razlogom. Oranžna je namreč nacionalna barva Nizozemske. Na kolesarsko dirko je prišla v dolgi oranžni obleki, ki jo je dopolnila z jakno iz džinsa ​in balerinkami, veslanje pa je spremljala v beli opravi in oranžnem klobuku. Danska kraljica Mary je v Pariz prišla s kovčkom, polnim najrazličnejših oblačil, a poudarek je bil na oblekah udobnega kroja, ki jih je nosila večkrat. Belgijska kraljica Matilda se je doslej pokazala le na enem tekmovanju. Na dirki, ki mu je prinesla olimpijsko zlato, je bodrila aktualnega svetovnega prvaka v vožnji na čas, belgijskega kolesarja Remca Evenepoela.

Nizozemska kraljica Maxima je na tribunah vselej pri sebi imela nekaj oranžnega, tokrat se je odločila za navijaški šal.
Profimedia

Komplet z abstraktnim vzorcem v zelenih in bež odtenkih je kombinirala s kultnim dežnim plaščem modne hiše Burberry. Dež ji je zmočil usnjeno torbo, a tudi noge. Kraljica je namreč izbrala neposrečen model obutve za deževen dan, saj se je odločila za odprte sandale.

Ni prava, je pa filmska kraljica. Teniški finale med Đokovićem in Alcarazom je zelo zavzeto spremljala zvezdnica Sharon Stone, ob njej pa francoska ministrica za šport Amelie Oudea Castera.
Profimedia

Niso pa na tribunah med znanimi sedele same kronane glave. Veliko estradnih zvezd je prisostvovalo zlasti napetemu finalu v moškem tenisu. Igralka Sharon Stone (66) je spremljala epski dvoboj med srbskim teniškim igralcem Novakom Đokovićem in Špancem Carlosom Alcarazom. Na tribuni se je pojavila v krem ​​kostimu s cvetličnim vzorcem, na fotografijah pa je razvidno, da je teniški dvoboj spremljala bosa. S tribune sta finale spremljala nekdanja teniška igralka Serena Williams in filmski igralec John Travolta. Đokovića sta seveda spremljali žena Jelena Đoković in njuna hčerka. Novak Đoković je osvojil zlato. Takoj po zmagi je stekel na tribuno k njima. Po tekmi je vzel zastavo Srbije in zajokal. Đoković je osvojitev medalje doživel zelo čustveno, po slavju pa je povedal: "Takoj sem jih šel vse objet, presrečen sem, da sem zlato prinesel v Srbijo, to je morda moj največji športni uspeh v življenju." Kmalu po tekmi se je oglasil na Instagramu, kjer je objavil fotografijo z zlatom okoli vratu: "Srbija, uspelo nam je! Rad te imam, Nole." Njegova objava je v eni uri zbrala več kot milijon všečkov, med prvimi pa sta se mu oglasila svetovno znana košarkarja LeBron James in Luka Dončić. James mu je napisal "čestitke, brat", Dončić pa je s kozjimi emotikoni sporočil, da je Đoković "GOAT", torej največji vseh časov.

Vremensko ne prav dober dan, a ni se pustila motiti. Belgijska kraljica Matilda je v dežju spremljala kolesarsko dirko.
Profimedia

Pikantna drama na španskem dvoru

A nazaj h kraljicam. Največ pogledov je tokrat bilo uperjenih v špansko kraljico Letizio, ki vsekakor ne preživlja najbolj prijetnega življenjskega obdobja, saj zgodbe o njej že mesece polnijo španske in druge tabloide. Dolgo se je zdelo, da na španskem dvoru vlada družinska idila. Dokler se ni oglasil moški, ki je nekoč bil poročen s kraljičino sestro, in objavil stara pikantna dopisovanja. Glavna novica v španskih medijih je že decembra postala domnevno kraljičino prešuštvo. Kraljičin bivši svak Jamie Del Burgo namreč trdi, da je imela Letizia afero z njim, preden se je poročil z njeno sestro Thelmo, kot dokaz afere pa je priložil še nikoli prej videno kraljičino fotografijo.

Triinpetdesetletni poslovnež Del Burgo, ki trenutno živi v Veliki Britaniji, pravi, da sta bila z Letizio v zvezi tudi po njeni poroki s kraljem Filipom VI. leta 2004. Trdi, da sta bila skupaj, ko je spoznala bodočega španskega kralja, in objavil selfie, ki naj bi ga kraljica posnela med nosečnostjo, na posnetku datum nastanka sicer ni naveden. Na fotografiji naj bi nosila njegovo črno pašmino, zraven pa je objavil sporočilo, ki naj bi mu ga poslala španska kraljica in se, kot pravi, glasi: "Ljubezen. Nosim tvojo pašmino. Počutim se, kot da si z mano. Ona skrbi zame. Ona pazi name. Odštevam ure do ponovnega srečanja. Ljubim te." Vse to je Jamie objavil na omrežju X, kjer je svoj račun malo za tem izbrisal. Mnogi dvomijo o resničnosti njegovih izjav, saj ni konkretnih dokazov, da bi mu Letizia poslala tisto fotografijo in sporočilo. Tiskovni predstavnik španske kraljeve družine je dejal, da na Jamiejeve izjave nimajo komentarja.

Podjetnik je bil med letoma 2012 in 2014 poročen z Letizijino sestro Thelmo. Novinar Jaime Peñafiel, ki je napisal knjigo o kraljici, je povedal, da je bila Letizia sicer res Jamiejeva velika ljubezen, a da se je njun odnos prelevil v prijateljskega, potem ko se je začela videvati s Filipom. Jamie je novinarju povedal, da je Letizio spoznal leta 2000 in da jo je nameraval zasnubiti, ko mu je med večerjo povedala, da hodi s Filipom, s katerim je poročena od leta 2004. Da bi opisal resnost njunega razmerja, je povedal novinarju, da je na tisti večerji v žepu skrival zaročni prstan. Neprijetna zgodba se je nadaljevala tudi to poletje. Potem ko je v svoji prvi knjigi o španski kraljici Letizii z naslovom Letizia in jaz izrekel hude obtožbe na njen račun in so ga po 20 letih dela odpustili iz španskega časopisa El Mundo, je novinar Jaime Peñafiel v novi knjigi spet natresel nekaj krepkih na račun žene španskega kralja.

Danska kraljica Mary je z zastavico spodbujala danske jahače.
Profimedia

"Vse v njenem svetu je polomljeno"

Peñafiel je v prvi knjigi trdil, da je imela Letizia zunajzakonsko razmerje z nekdanjim svakom, zdaj pa je v knjigi kraljico označil za "hladno, čustveno nezrelo in pasivno agresivno" ter dodal, da v resnici sovraži družino kralja Filipa VI. Že v uvodnem poglavju 91-letni španski novinar senzacionalno trdi, da je v Letizijinem svetu vse "polomljeno", menda zaradi njene domnevne "prevare, prešuštva in izdaje". Nadalje trdi, da ima Letizia "hladno, neuničljivo in odločno avro", a tudi, da kraljičina odločitev, da molči o obtožbah, kaže na njeno čustveno nezrelost, saj je molk, kot trdi, način nadzora in kaznovanja drugih ljudi. Peñafiel meni, da se kraljica obnaša pasivno agresivno do svojega moža, in to zato, ker jo njena tašča kraljica Sofia ter njeni svakinji Cristina in Elena sovražijo. Zgodbe o tem, kako se je par spoznal, so se skozi leta spreminjale, a Peñafiel trdi, da se je Filip zaljubil v svojo bodočo ženo, medtem ko jo je gledal, ko je vodila televizijske novice. Ko sta postala par, naj bi Letizia s pogostimi odsotnostmi in potovanji preizkušala Felipejeva čustva do nje. "Šlo je za strategijo, saj je bila njena odsotnost zelo težka za zaljubljenega Felipeja, ki je ločitev imel za najhujše zlo," trdi avtor knjige. K sreči je v olimpijskem Parizu v ospredju vendarle bil šport, novinarska vprašanja članom kraljevih družin pa niso bila dovoljena.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta