Srbska diva Jelena Karleuša: "Mala od škandala" dokazala, da ima mehko srce

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
27.08.2023 02:46

Posvojila je psa, ki mu je nekdo odrezal tački, in izdala kar dva albuma. Oba sta dvignila veliko prahu na srbski estradi, glasbenica pa je vnovič dokazala, da to, kar misli, tudi pove oziroma zapoje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jelena Karleuša rada pokaže veliko gole kože.
Instagram

Srbska glasbena zvezdnica Jelena Karleuša, katere zdaj že pokojna mati Divna se je rodila v Sloveniji, je nedavno praznovala 45. rojstni dan. Seveda v svojem stilu - glamurozno, kot se za JK, to je njeno umetniško ime, tudi spodobi. V svojo luksuzno vilo na Dedinju je povabila svojo družino in prijatelje iz estradnega in poslovnega sveta.

Na svoj dom je zvezdnica, ki ji nekateri zaradi številnih škandalov, predvsem pa ostrega jezika pravijo tudi mala od škandala, zelo ponosna. Pred časom je vilo prenovila po svojem okusu, zdaj pa je videti kot domovanje hollywoodskih zvezd. Stanuje v elitnem beograjskem naselju Dedinje, znanem po prestižnih nepremičninah, vrednih več milijonov evrov. Pripadala je nogometni legendi Draganu Stojkoviću Piksiju, od katerega jo je JK skupaj z možem, prav tako nogometašem Duškom Tošićem, kupila leta 2018 za 2,5 milijona evrov. Danes je, kot rada poudari pevka, nepremičnina z velikim vrtom, zasebnim igriščem ter zunanjim in notranjim bazenom vredna vsaj še enkrat toliko.

Nekateri pravijo, da kopira modni stil Kim Kardashian, a JK samozavestno trdi, da je ravno obratno.
Profimedia

"Hiša je ogromna in vsak ima svoje nadstropje. Šele pred kratkim sem preštela, da imamo deset kopalnic, saj jih v večino ne zahajam," je v enem od intervjujev za srbske tabloide nekaj mesecev po nakupu dejala glasbena diva. Pa tudi, da je njena oaza posebej oblikovana 250 kvadratnih metrov velika garderoba, v kateri so tudi savna, kopalnica, prostor za počitek in pralnica. "Po svojih željah in zahtevah sem ustvarila prostor, ki je pomemben tako za moje delo kot osebno zadovoljstvo. Ima ustrezno svetlobo, ogledala, skratka je pametno in funkcionalno oblikovano skladišče za mojih petsto parov čevljev, torbic ... Sem strastna zbirateljica oblačil visoke mode, pod katera se podpišejo najbolj znani kreatorji. Tako je že trideset let in verjemite mi, da je moja zbirka zelo dragocena," je še pojasnila pevka, ki je že od nekdaj postavljala standarde, ko gre za modo.

Videti je kot barbika, a je v srcu bojevnica

Zvezdnica vedno preseneti s svojim modnim stilom, ko se pojavi v javnosti, pogosto obleče kaj nepričakovanega, drznega, kdaj tudi prepovedanega, saj pokaže preveč gole kože. Glamurozne toalete, ki jih je JK nosila na nastopih in dogodkih, so nekaj, o čemer se govori dolgo časa. Pevka tudi odkrito prizna, da je za oblačila pripravljena odšteti pravo bogastvo. Tako ji ni težko za čevlje odšteti tudi več tisoč evrov, za obleko prestižne blagovne znamke, ki je nima nihče drug na svetu, pa tudi deset tisočakov ali celo več. Svoje kreacije z veseljem objavlja tudi na družabnih omrežjih, kjer je zelo aktivna, na instagramu ima več kot 2,4 milijona sledilcev, za objave pa po poročanju srbskega tabloida Kurir zasluži kar 15 tisoč evrov. Komentarji pod njenimi fotografijami, na katerih so v ospredju njene dolge noge, razgaljena zadnjica in ogromne prsi, ki seveda niso naravne, a se tega zvezdnica ne sramuje, so različni - od ljudi, ki menijo, da bi se morala pri svojih letih umiriti, predvsem pa biti boljši zgled otrokom, do tistih, ki jih je tudi največ in komaj čakajo, da zvezdnica objavi kaj novega, da bodo njenim objavam pripeli like, srček, napisali komentar, tudi v stilu: "Ko gledam tvoje fotografije, sem srečen, da sem moški!"

Jelena Karleuša in Duško Tošić s hčerkama, ko so se skupaj še fotografirali za javnost.
Profimedia

Precej pozornosti je Srbkinja ponovno ukradla nedavno, ko je izdala svoj enajsti studijski album z naslovom Alpha, v katerem vsem svojim kritikom na družabnih omrežjih sporoča, kako izjemna je. V besedilu pesmi Karlyb*tch, polnem samohvale, med drugim poje, da je božji bič, pa tudi, da je videti kot barbika, a je v srcu bojevnica, in dodaja, da dokler se ne klonira, ni boljše "ribe" od nje. Ogledi po objavi videospota, v katerega je pevka vključila tudi raperja Kanyjeja Westa - v avtu, ki ga vozi v enem od prizorov, ima namreč obesek z njegovo fotografijo, s čimer je zvezdnika ponovno podprla, potem ko je bil lani deležen številnih kritik, ker je oblekel majico, na kateri je pisalo, da življenja belopoltih štejejo -, so na youtubu začeli skokovito naraščati, komentarji pa so se kar vrstili. Potem ko so Karleušin izdelek komentirali tudi drugi srbski pevci in pevke, mnogi tudi, pričakovano, precej negativno, se je oglasila še pevka in pikro pripomnila: "Karlin bič trdo dela! Hvala za rekordne oglede, milijone komentarjev ... Celoten koncept albuma je namenjen premikanju meja domače glasbe in pravil šovbiznisa na Balkanu. To se je od mene pričakovalo. Nisem nekdo, ki bi naredil videospot za pet evrov."

JK je znana tudi po številnih besednih bojih s svojimi glasbenimi kolegi in producenti. Pred časom je bila v laseh s še enim zvezdnikom s srbske estrade, Acem Lukasom, s katerim sta si javno izmenjala kar nekaj vulgarnih besed. Lukas je JK označil kot nemoralno, pevka pa mu ni ostala dolžna in ga je označila za odvisnika od drog. Nato sta spor sicer zgladila, a prijatelja vendarle nista. Prav tako se v Srbiji dobro ve, da za največji rivalki na glasbeni sceni sodita JK in Ceca, ki med seboj kar tekmujeta, katera zasluži več in katera ima več oboževalcev, sicer pa se druga drugi spretno izogibata tudi, ko gre za kakšne večje nastope, festivale, televizijske oddaje, družabne dogodke, kjer organizatorji že dobro vedo, da če povabijo eno, druge ne smejo, da ne bi po nepotrebnem nastal kraval in bi krajše potegnili prav oni.

Srbska diva ponosno razkazuje svoje obline. "Odlično se počutim v svoji koži," odgovarja vsem tistim, ki njeno razkazovanje gole kože kritizirajo.
Profimedia

Minuta molka za srbsko estrado

Je pa Karleuša že teden dni po izidu Alphe vnovič zatresla estrado in presenetila svoje oboževalce - zanje pravi, da jih ima po celem svetu, tudi v Sloveniji, kjer naj bi po pisanju nekaterih srbskih tabloidov imela tudi stanovanje, pred dvema letoma pa naj bi celo razmišljala, da bi našo državo zastopala na pesmi za Evrovizijo, česar pevka sicer ni nikoli uradno potrdila, je pa bila razočarana, da jo na priljubljen glasbeni dogodek ne pošljejo Srb. Izdala je namreč še en album, imenovan Omega, na katerem je tudi pesem Romane, ki je v trenutku postala hit. V njej JK prepeva ruskemu bogatašu, ga roti, naj ne podpiše predporočne pogodbe, pravi, da bo ona njegova "ljubezen" in da ga ljubi. Številni so se spraševali, ali je pesem posvečena ruskemu oligarhu Romanu Abramoviču, podrobnosti o tem pa je nato razkrila avtorica pesmi Ljilja Jorgovanović: "Pesem je posvečena Abramoviču. On je super fant!" Hkrati je Jorgovanovićeva tudi pojasnila, da je besedilo nastala še pred vojno v Ukrajini, napisala naj bi ga pred dvema letoma. A to ni edina pesem, ki odmeva. Veliko pozornost je na novem albumu pritegnila tudi pesem z naslovom Minut. Pevka je namreč med tem posnetkom ves čas tiho, na koncu pa reče: "Hvala." Vsi, ki JK dobro poznajo, so to takoj razumeli kot trenutek, ko Jelena drži "minuto molka za srbsko estrado", saj je že pred izidom albuma večkrat napovedala, da jo bo pokopala. Po njenem mnenju je namreč prepolna "smeti".

JK je imela precej burno ljubezensko življenje. Imela zato, ker je nedavno sklenila, da mediji o njenem ljubezenskem življenju ne bodo izvedeli ničesar več. Tako se tudi uradno ne ve, ali sta z Duškom Tošićem, nekdanjim nogometašem, danes pa nogometnim menedžerjem, s katerim sta poročena 14 let, že ločena ali pa živita vsak za sebe. Vsem dobro znano je le, da oba obožujeta svoji hčerki Atino in Niko ter jima skušata dati vse, kar si želita. Zakonca pa se zadnje čase skoraj nikjer več ne pojavljata skupaj, tudi ko se je JK pripravljala na izid obeh albumov, je Tošić hčerki odpeljal na dopust v Grčijo. Prav tako naj bi se že izselil iz vile na Dedinju, saj zaradi posla večino časa prebije v Turčiji, kjer je tudi igral nogomet. Njuna ljubezen je bila kar nekajkrat na preizkušnji, saj so mediji predvsem nekdanjemu nogometašu očitali kar nekaj afer z drugimi ženskami kljub uradno precej skladnemu zakonu s pevko, v katero se je, kot je dejal v več intervjujih, zaljubil na prvi pogled in naredil vse, da je postala njegova žena. Prav JK pa je bila menda najbolj kriva, da je v zakonu naposled počilo, saj so mediji, ki so pevki ves čas za petami, obelodanili njeno afero z mlajšim nogometašem Ognjenom Vranješem, sicer občasnim bosanskim nogometnim reprezentantom. Čeprav sta oba razmerje javno zanikala, so njune skupne in tudi precej intimne fotografije bile dovolj velik dokaz, da nista zgolj znanca. Da je vse skupaj prišlo v javnost, je JK obsodila nogometaša, češ da ji je hotel uničiti zakon, na koncu sta "umazano perilo" prala celo na sodišču. Vranješa pa je zaradi domnevne zveze s srbsko pevko zapustila tudi žena, s katero ima otroka.

Za garderobo je pevka pripravljena odšteti tudi več tisoč evrov.
Nn

Rešila kužka brez tačk

Kljub ostremu jeziku pa je Jelena Karleuša že ničkolikokrat dokazala, da ima tudi zelo mehko srce. Najprej, ko se je v javnosti razjokala ob smrti svoje matere Divne, na katero je bila zelo navezana. Še danes ne mine dan, da ne bi obiskala njenega groba. Pevka se bori tudi za pravice otrok, žensk in živali. Tako je pred kratkim domačo javnost navdušila s takojšnjim odzivom in rešitvijo življenja kužka, ki je bil na robu smrti. Živali je neznanec odrezal tačke. Ko je po spletu krožil posnetek psa, ki je izgubil veliko krvi in ​​se dobesedno boril za življenje, ga je videla JK. Rešila ga je zanesljive smrti, ga odpeljala k najboljšim veterinarjem v državi, da so mu pomagali. Med hospitalizacijo ga je vsak dan negovala in obiskovala ter mu v tem času naročila najboljše proteze.

"Spoznajte Alfo, on je zdaj moja skrb. Gre za psa, ki so ga nedavno našli z amputiranima obema sprednjima tačkama, odrezanim repom. Še vedno se bori za življenje, včeraj je bil ponovno operiran. Ne bom vas utrujala s podrobnostmi. Prevzela sem vse stroške, zdaj je pri meni v Beogradu, ima ves denar tega sveta, vso oskrbo, najboljše zdravnike, hrano, pogoje. Naročila sem mu tudi voziček za pse invalide. Ko se bodo rane dobro zacelile, bomo preizkusili novo tehniko - vsadke, ki bi jih vgradili v ramenske sklepe, izdelani so bili v Londonu. Pod pogojem, da jih telo ne zavrne. Mimogrede, kuža je mlad, vendar ne vemo točno, koliko je star - približno eno leto. Videti je kot beli pitbul, vendar je tako velik, da bi lahko bil stafordski terier. Je miren in prijazen, a v težkem stanju. Junaško prenaša strašne bolečine, ne da bi spustil glas," je ob posvojitvi na družabnem omrežju razneženo zapisala pevka, ki je tudi zaprisežena veganka. Potem ko je skupaj z oboževalci trepetala za življenje svojega novega hišnega ljubljenčka, je pred dnevi svojim sledilcem podelila video Alfe, kako v njeni družbi in družbi hčerk s pomočjo vozička pogumno dela prve korake po vrtu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta