Še ena Slovenka v italijanskem nogometu: navdušena nad mestom, klubom in soigralkami

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
22.09.2019 05:01

Prek Maribora in Amerike je 23-letno Rušanko Saro Ketiš nogometna pot pripeljala v Bari.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenija do Barija
Osebni arhiv

Vse najboljše za 23. rojstni dan, smo uvodoma po telefonu voščili Sari Ketiš, še eni mariborski nogometašici, ki si kruh reže v Italiji. V Bariju, na peti italijanskega škornja, se je Rušanka znašla po zaslugi svojega nemškega menedžerja, medtem ko se njena bivša soigralka in kolegica Dominika Čonč podi za žogo na severu Apeninskega polotoka v dresu Milana.
Mesec in pol pristne italijanske kuhinje in že ima testenin čez glavo, nam Sara v smehu razkrije, sicer pa kluba in mesta Bari ne more prehvaliti: "Še z nekaj soigralkami so nas namestili v hišo. Najprej mi je bilo malo čudno, češ, kako bomo shajale vse na enem kupu, ampak zdaj lahko rečem, da se imamo super; odlično se razumemo, prijateljice smo na igrišču in v prostem času."
Devetico so ji prišili na dres, v katerem je na uvodni tekmi italijanskega prvenstvi z Barijem odigrala 3:3 proti Sassuolu. Kakšen poseben razlog za devetko? "Niti ne, sem pa to številko imela že takoj na začetku v ŽNK Maribor in kasneje na študiju v Ameriki. Očitno mi je usojena," pove igralka, ki sicer ni čista špica, ampak ji bolj ustreza igra v zvezni vrsti. Koga med nogometaši se najprej spomni z devetico na hrbtu? "Suareza iz Barcelone, a on ni moj tip igralca." Katera pa je njena nogometna vzornica? "Američanka Carli Lloyd." Zanimivo, isto je po ameriški izkušnji odgovorila Čončeva, ki je, tako kot tri leta mlajša Ketiševa, študirala na univerzi UT Martin Skyhawks v zvezni državi Tennessee.

Devetica jo spremlja skozi vso kariero.
Osebni arhiv
Sara Ketiš na uvodni tekmi italijanskega prvenstva
Pink Bari Calcio Femminile
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta