(RECEPT) Skobljanka, ruska ribja juha

Zora Štok Zora Štok
15.01.2022 04:25

Skobljanka je ena izmed številnih izdatnih ruskih juh (kot so soljanka, boršč in šči).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Profimedia

Potrebujemo:

60 dag ribjih filejev

2 čebuli

20 dag gob

3 krompirji

sol, poper

3 žlice kisle smetane

2 žlici gorčice ali gorčičnih semen

olje

nekaj rezin limone

Fileje narežemo na srednje velike kose. Čebulo drobno sesekljamo, gobe narežemo na rezine, krompir olupimo in narežemo na manjše krhlje. Kislo smetano dobro zmešamo z gorčico ali gorčičnimi semeni. V ponev damo malo olja in najprej pražimo na kose narezan krompir. Ogenj zmanjšamo, dolijemo malo vode in dušimo krompir, dokler se ne zmehča. V drugi ponvi segrejemo nekaj žlic olja in pražimo čebulo, da postekleni in se nekoliko zmehča. Potem dodamo gobe in pražimo, dokler se ne zmehčajo, solimo in popramo ter na koncu dodamo mešanico smetane in gorčice. Premešamo in pustimo na majhnem ognju, da nastane gosta omaka. V tretji ponvi segrejemo olje (lahko dodamo tudi malo masla) in na hitro opečemo ribje fileje, potem pa vsebino vseh treh ponev damo v večjo posodo, previdno premešamo, da ribje meso in krompir ne razpadeta, in nekaj minut pustimo na zmernem ognju, da se okusi lepo povežejo. Če je jed pregosta, dodamo malo vode.

Namesto z ribami jo nekateri pripravijo tudi z govedino. V tem primeru meso narežemo na čim tanjše rezine (če je meso zamrznjeno, gre lažje), jih natremo s soljo in poprom ter prepražimo in juho naredimo po zgornjem receptu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta