(RECEPT) Jagnjetina z grahom

Zora Štok Zora Štok
10.05.2020 04:40

​Jagnjetina z grahom je priljubljena grška spomladanska jed.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

6 debelejših zrezkov iz jagnječjega stegna (s kostjo)
1 dl olivnega olja
60 dag graha
2 večja korenčka
3 spomladanske čebule
1 večja čebula
sok ene limone
šopek kopra
sol
sveže mlet poper
Čebulo drobno sesekljamo, korenje in mlado čebulo narežemo na kolobarje. Na zmerno segretem olivnem olju spečemo zrezke do zlato rjave barve, potem jih vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. Na olju, na katerem smo pekli meso, prepražimo sesekljano čebulo, in ko postekleni, dodamo še narezano mlado čebulo in korenje; med mešanjem pražimo tri do štiri minute.
Še tople zrezke pokapljamo z limoninim sokom in jih šele potem vrnemo v ponev. Dodamo toliko vode, da je meso v ponvi komaj pokrito, potresemo s soljo in sveže mletim poprom; v pokriti posodi za zmernem ognju pustimo, da se sestavine dušijo 45 minut. Občasno meso v ponvi obrnemo, zelenjavo pa nekoliko premešamo. Po 20 minutah dušenja dodamo v ponev še grah in polovico sesekljanega kopra, premešamo in dušimo naprej. Meso mora biti popolnoma mehko, tako da ga zlahka ločimo od kosti in po želji postrežemo natrgano na kose (te premešamo z zelenjavo). Tik preden jed postrežemo, jo potresemo s preostalim koprom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta